Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Danmark skal på sigt være med i toppen af IQ Foil-feltet. Foto: Jan Nielsen

Fremtidens OL-atleter i windsurf skal findes i Nivå Bådelaug

Fredensborg Kommune og Nivå Bådelaug er blevet en del af Dansk Sejlunions Elite- og Talentcenter for sejlsport i Østdanmark. Målet er klart: At udvikle windsurftalenter i verdensklasse.

Af Sara Sulkjær |

Morgendagens windsurfstjerner skal udklækkes i Fredensborg.

Det står klart, efter at Nivå Bådelaug er blevet en del af sejlsportens Elite-og Talentcenter Øst. Et center, der i dag drives i et samarbejde mellem Team Danmark, Dansk Sejlunion, Gentofte Kommune, Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub, og som udvikler danske sejlsportstalenter med OL-drømme.

Formand: - En del af vores ansvar

Fredensborg Kommune og Nivå Bådelaug har længe været et anker for windsurfmiljøet i Østdanmark - de seneste fire år i særlig grad indenfor disciplinen windsurf-foil, som fra 2024 er kommet på det officielle OL-program.

Den erfaring bringer Nivå Bådelaug nu med ind i samarbejdet omkring Elite-og Talentcenter Øst og får som særligt ansvar at styrke udviklingen af ungdommen, talenter og elite og sikre Danmarks OL-pipeline inden for windsurf-disciplinen.

Et arbejde, Michael Rasmussen, formand i Nivå Bådelaug, glæder sig til at komme i gang med.

– Vi ser det som en del af vores ansvar, som en stor og ressourcestærk sejlklub, at være med til at støtte vores atleter på bedst mulig vis. At vi indtræder i Elite- og Talentcenter Øst er et resultat af en langvarig indsats og satsning til gavn for dansk sejlsport. Vi glæder os til at være med til at udvikle de næste OL-kandidater og sikre de bedste forhold for landets windsurfere, siger han i en pressemedddelelse fra Dansk Sejlunion.

Et samarbejde med store ambitioner

Både Fredensborg Kommune og Nivå Bådelaug indtræder i styregruppen for Elite-og Talentcenter Øst. Med dette initiativ tager kommunen et nyt idrætspolitisk skridt, da det er første gang, eliteidrætten styrkes.

– Det, synes jeg, er noget at være stolt over i Fredensborg Kommune, siger Soma Mayel, formand for kommunens Fritids- og Idrætsudvalg, og fortsætter:

– Vi ser vores engagement i Elite- og Talentcenter Øst som et pilotprojekt. Jeg ser meget frem til at følge udviklingen og har store ambitioner for projektet. Vi tager humørhatten på og er overbeviste om, at samarbejdet bliver en succes, slutter Soma Mayel.

En klasse i vækst

Hos Dansk Sejlunion er sportschef Thomas Jacobsen ligeledes begejstret over, at centeret og windsurfmiljøet i Danmark nu styrkes yderligere med Nivå Bådelaugs indtrædende i samarbejdet.

– Windsurf er en klasse i vækst, og vi har gennem de senere år set rigtig mange dygtige talenter på vandet med verdensklassepotentiale. Det glæder mig derfor, at vi nu får et formaliseret samarbejde omkring talentudviklingen, så vi bedst muligt kan støtte og hjælpe de sejlere, der kan og vil, på vej mod medaljeskamlen.

Første mål for det nye samarbejde er at bidrage til at højne windsurfniveauet i Danmark og sikre danske iQ-Foil-sejlere en plads ved OL i 2024. I 2028 er ambitionen at være på medaljeniveau, gerne med en sejler fra Østdanmark.

content-loader
content-loader
content-loader