Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom tryllebandt danskerne, da hun med stor dramatik vandt OL-guld i Japan i 2021. Foto: Peter Brøgger

ILCA-sejlere mødes til ranglistestævne i Nivå

Nivå Bådelaug holder stævne den 14. og 15. maj for den olympiske ILCA-jolle, tidligere kendt som Laserjolle. Jollen er én af de mest udbredte i verden med mere end 220.000 producerede joller.

Af Troels Lykke |

I sommeren 2021 fik Danmark en olympisk guldmedalje i ILCA-jollen med Anne-Marie Rindom. 

Nivå Bådelaug, som især er kendt for sin sejlerskole, windsurf, handicapsejlads og ikke mindst i at være en del af Elite- og Talentcenter Øst, vil derfor nu satse på endnu en disciplin.

- Vi kan se, at mange unge mangler et tilbud efter Optimistjollen. Ligeledes er der en gruppe, der forlader sejlsport, fordi de flytter fra deres lokale sejlklub og oplever, at det kan være kompliceret at transportere udstyr frem og tilbage, forklarer Michael Rasmussen, formand Nivå Bådelaug.

Nu skal der være sejlerfest i Nivå Havn igen

Det får den nordsjællandske sejlklub til at satse på jollen, der blot har én person ombord:

- Vi vil nu tilbyde sejlads i ILCA-joller, som kan anvendes af sejlere fra 14-15 år og til over 80, hvis man har lyst. De kan komme på vandet hver dag, påpeger Michael Rasmussen og uddyber:

- Vi vil gerne vise alle, hvad ILCA-jolle kan tilbyde, og derfor er vi gået i samarbejde med Laser Association Denmark, der er klasseorganisation for ILCA-jollen, om at gennemføre et ranglistestævne den 14.-15. maj. Ranglistestævnet indgår i en serie af fire stævner forskellige steder i landet, forsætter Michael Rasmussen.

    content-loader
    content-loader
    content-loader