Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Jeg har en fed følelse efter det her event, og det faktum at vi endte på podiet igen, betyder bare, at vi bliver endnu bedre, siger Nicolai Sehested. Foto: Peter Brøgger

Danmark sikrede anden podieplacering i træk ved SailGP på hjemmebane

Ved lørdagens ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix sikrede Nicolai Sehested og det danske SailGP-hold sig for anden gang i træk en podieplacering, mens New Zealand dominerede løbet og tog en sikker sejr i Nordhavn efter gode starter. Se fotos af Brøgger og Hansen.

Af Troels Lykke |

Det var til stor glæde for de tusindvis af fremmødte hjemmebanefans, at det danske hold var med i kampen om sejren helt til det sidste. Det blev til en tredjeplads for Nicolai Sehested og co., hvilket også sender holdet op på en tredjeplads i den samlede stilling. 

“Jeg har en fed følelse efter det her event, og det faktum at vi endte på podiet igen, betyder bare, at vi bliver endnu bedre. Vi kommer til at se tilbage på den her finale og lære fra den for at blive ved med at forbedre os. Vi har virkelig haft masser af selvtillid på hele holdet i noget tid nu, og endelig er vi ved at være der, hvor vi gerne vil være,” siger Nicolai Sehested. 

New Zealand SailGP Team vandt for anden gang i træk og har i den grad etableret sig som det nye, øjeblikkeligt bedste hold i tredje sæson af SailGP. Ved dagens ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix gjorde Peter Burling og hans hold rent bord ved vinde alle tre indledende løb samt finaleløbet. På en flot dag med fyldte tribuner sejlede de således sejren hjem foran et imponerende Frankrig-hold anført af Quentin Delapierre. 

Sejren betyder, at New Zealand lukker hullet i toppen af ​​mesterskabsstillingen og nu kun er fire point efter førerholdet og naboerne fra Australien, som blev nummer fire og for første gang i sæsonen missede finaleløbet. 

Peter Burling var stolt over, at hans hold formåede at opretholde den stærke form fra det seneste SailGP-event i Plymouth i gang i den danske hovedstad. 

"Det er fantastisk at se holde på den måde og vinde fire løb i træk. Vi havde nogle gode muligheder i starten af ​​løbene, og for at være ærlig er løbet let, når du fører ved førstepladsen. Vi havde al tid og plads i verden." 

New Zealands strateg Olivia Mackay var ikke med på båden ved sejren i Plymouth og oplevede således i dag sin første sejr. 

"Det var utroligt derude, og jeg kan simpelthen ikke komme over den her følelse. Det har været så en fed rejse for os som team, alle har lært og bidraget. Det er fantastisk," siger Olivia Mackay.  

For første gang i næsten 12 måneder var Australien ikke med i eventfinalen, da en femte-, tredje- og fjerdeplads i dagens tre indledende løb altså ikke var nok. Da var det et bedre resultat tidligere på dagen for Tom Slingsby og Australien, da holdet triumferede med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary ombord i det Kongelige Kapsejlads mod Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, som var ombord på Danmarks F50. Kronprinsen var også til stede for at overrække vinderpokalen til Burling. 

København var det fjerde ud af de 11 ikoniske steder, som udgør løbskalenderen i SailGP Sæson 3. Saint-Tropez i Frankrig er næste stop, inden flåden af F50-katamaraner besøger Cádiz, Dubai, Singapore, Sydney, Christchurch og til sidst San Francisco i maj 2023. 

Der kan købes billetter på SailGP.com/SaintTropez. Hvis du vil se, hvordan det gik til i København, kan finde det her

content-loader
content-loader
content-loader