Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den tidligere verdensmester i klassen Peter Bøje var tog DM i Wayfarer 2022 sammen med Karin Lindquist. Fotos: Søren Svarre
Kapsejlads
Hans Jørgen Riber og Lars Tjørnvig tog sølv.
Kapsejlads

Peter Bøje og Karin Lindquist snuppede DM-guld 2022 i Wayfarer

Efter seks sejladser i Kerteminde kunne Peter Bøje og Karin Lindquist fra Ho Bugt Sejlklub kåres som danmarksmestre 2022 med Hans Jørgen Riber og Lars Tjørnvig på andenpladsen. Tredjepladsen gik til Bjarne Lindquist og Klaus Hørløck Jensen.

Af Troels Lykke |

Kerteminde Sejlklub lagde i den forgange weekend land og vand til årets DM i Wayfarer.

I år med et par gamle kendinge i klassen og flere nye besætninger, herunder i jolle. En jolle, som Wayfarerklubben sidste år købte, så interesserede sejlere har mulighed for at stifte bekendtskab med klassen, fortæller Christian Millert Hansen, der selv deltog i DM.

Gæsteoptræden med Riber og Tjørnvig

Til årets DM var jollen dog udlånt til de erfarne sejlere Hans Jørgen Riber fra Svendborg Sund Sejlklub og Lars Tjørnvig fra Kerteminde Sejlklub. Hans Jørgen Riber har tidligere gæsteoptrådt i klassen og vandt blandt andet dette års Sjællandsmesterskab sammen med Jens Peter Riber.

Den tidligere verdensmester i klassen, Peter Bøje var også at finde på startlinjen, denne gang sammen med Karin Lindquist. Det skulle vise sig, at disse to besætninger kom til at spille en afgørende rolle, da medaljerne skulle fordeles.

De seneste års mester Mogens Just stillede til start sammen med Line Just i en spritny jolle, og måtte også regnes blandt favoritterne.

Flere kunne snuppe DM

Derudover var der til 6-7 andre besætninger på forhånd forventning om, at de kunne blande sig i topstriden. I det hele taget er konkurrencen tæt i klassen med mange kompetente besætninger.

Vejret lørdag viste sig fra sin allerbedste side med sol fra en skyfri himmel og springende 6-8 m/s fra en nordvestlig retning. Det var tydeligt, at sejlerne var mere end parate og første start endte med en generel tilbagekaldelse, da det meste af feltet var trukket over linjen inden start.

En lidt længere startlinje reducerede problemet, men dagen igennem var der flere tyvstarter i den friske vind. 

Høj klasse og fartoverskud

I løbet af de første sejladser blev det tydeligt, at både Peter Bøje og Karin Lindquist samt Hans Jørgen Riber og Lars Tjørnvig ikke kun var kommet for at spille rollen som statister.

Begge besætninger viste høj klasse og stort fartoverskud og lagde sig i front af stævnet efter de fem sejladser, der blev gennemført lørdag.

På de følgende pladser fulgte Bjarne Lindquistog Klaus Hørløck Jensen.

Mogens Just i den nye jolle startede ud med placeringer i den lidt tungere ende af feltet, og det var tydeligt, at jollen endnu ikke var skudt helt ind. Det blev dog gradvist bedre gennem stævnet, og der er ingen tvivl om, at det ikke varer længe, før Mogens Just igen vil præge toppen af resultatlisterne.

Mindre kollisioner og én stor

Om lørdagen var der flere mindre kollisioner og en enkelt stor, hvor en jolle i dagens anden sejlads fik et stort hul i skroget tæt på stævnen og måtte udgå.

En hurtig tur på land og betydelige mængder gaffatape gjorde dog, at de kunne deltage i lørdagens to sidste sejladser, men der venter nok et længere ophold hos bådebyggeren.

Søndag startede med silende regn og to timers udsættelse, inden der kunne startes i svag til let vind. Sejladsen var præget af den svage vind og betydelige vindspring, så der var mange ture op og ned i feltet.

Xavier Phelipon og Ida Møller Nielsen sejlede en flot sejlads og førte det meste af sejladsen, men måtte til sidste nøjes med en tredjeplads.

Anden sejlads søndag blev startet i aftagende vind, og i løbet af første opkryds og lænser forsvandt vinden helt, og banelederen besluttede derfor at afkorte sejladsen.

Desværre en procedurefejl

Desværre skete der i den forbindelse en procedurefejl, og sejladsen blev derfor opgivet, og sejlerne sendt på land, da der ikke var udsigt til andet en blankt vand resten af dagen.

Efter seks sejladser kunne skipper Peter Bøje og gast Karin Lindquist fra Ho Bogt Sejlklub fortjent kåres som danmarksmestre 2022 med Hans Jørgen Riber og Lars Tjørnvig på andenpladsen. Tredjepladsen gik til Bjarne Lindquist og Klaus Hørløck Jensen.

Resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader