Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade frivillige hjælpere under Sjælland Rundt Week 2022. Helsingør Sejlklub har store ambitioner med kapsejladsen. PR-foto

Sjælland Rundt Sailing Week vil være den største nordiske kapsejlads i løbet af fem år

- Sejladsen var en god start på en større ambition. Vi har fået lagt et godt fundament. Nu skal vi evaluere sammen med deltagerne af sejladserne, vores mange frivillige og sponsorerne, så vi kan tage næste skridt i vores femårsplan, siger formand for Helsingør Sejlklub, Kasper Wedersøe.

Af Dorthe Carlsen |

Dette års Sjælland Rundt Sailing Week (SRSW) er netop skudt af. Den sidste båd Incliné fra S/K Lynetten kom i mål kl 02.47 natten til søndag. En enkelt båd, Yenna, kæmpede til det sidste, men nåede ikke Helsingør, før stævnet lukkede. Incliné modtog derfor agterlanternen og champagne som den sidste.

Se hvem der har vundet de forskellige løb her: sjaellandrundt.dk/results-sjaelland-rundt-2022/

Helsingør Sejlklub, der arrangerer Sjælland Rundt Sailing Week, kan nu med tilfredshed se tilbage på stævneweekenden:

- Vi ser tilbage på stævnet med meget stor tilfredshed. Vi har haft et fantastisk stævne med godt vejr, gode sejladser, en masse arrangeret frivillige hjælpere og virkelig gode sponsorer, påerger formand for Helsingør Sejlklub, Kasper Wedersøe.

- Det har været en god start på en større ambition. Vi har fået lagt et godt fundament. Nu skal vi evaluere sammen med deltagerne af sejladserne, vores mange frivillige og sponsorerne, så vi kan tage næste skridt i vores femårsplan, understreger formanden, der særligt er imponeret over den indsats, der bliver lagt for dagen fra alle involverede.

Store ambitioner

Helsingør Sejlklub har store ambitioner om at være den største nordiske kapsejlads i løbet af de næste fem år.

Sjælland Rundt Sailing Week 2022 er første år på rejsen mod en nyt, forbedret og større Sjælland Rundt med fokus på både sejlads og sociale aktiviteter, der omfavner sejlerne og byens borgere og giver dem gode maritime oplevelser.

- Vi har, som Kasper siger, lagt et solidt fundament og kan nu gå i gang med at planlægge 2023-versionen af Sjælland Rundt, hvor vi igen vil prøve at overraske sejlerne positivt og inkludere yderligere interessenter i sejladsen, forklarer næstformand i Helsingør Sejlklub, Erik Stannow.

- Vi har oplevet en fantastisk support fra sponsorer, som har støttet Sjælland Rundt, så der blev udløst en gaveregn over deltagerne. Vi har delt præmier og gaver for mere end 250.000 kroner. Vores lokale samarbejdspartnere, Kulturværftet, Kadetten, Skoleskibet Zar, vores lokale modelbådsforeningen med flere har gjort det muligt at have en stævne med mange aktiviteter på havnen, der har tiltrukket mange lokale gæster, fremhæver næstformanden.

Helsingør Sejlklub har allerede modtaget tilkendegivelser fra sponsorer og samarbejdspartnere om, at de er klar til Sjælland Rundt Sailing Week 2023.

Tilmeldingen til Sjælland Rundt Sailing Week 2023 er åbner søndag den 19. juni kl. 20 på sjaellandrundt.dk.

Se video fra Sjælland Rundt Sailing Week:

content-loader
content-loader
content-loader