Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
En af de nyere og moderne turbåde, som andet års eleverne fremadrettet skal sejle i. Foto: Sejlklubben Sundet

Sejlklubben Sundet opgraderer og køber moderne Jeanneau Sun Fast 32i'ere til sejlerskolen

Sejlklubben Sundets sejlerskole har i 2022 taget et skridt i en ny retning og er nu officielt certificeret under Dansk Sejlunion. Derudover er sejlklubbens ældre gaffelriggere udskiftet med nyere både, som skal bruges i undervisningen af andet års eleverne.

Af Cille Rosentoft |

Med certificeringen af en af Svanemøllehavnens sejlerskoler “Sundet” er der i 2022 taget hul på et øget fokus på krav til eleverne, krav til underviserne, sikkerhedspolitik, vedligehold af både og administration af skolen.

- Målet er at få en bedre og mere ensartet kvalitet i vores undervisning, materiel, administration og så videre samt gøre det mere klart for vores elever, hvad det kræver at gennemføre vores toårige uddannelse, udtrykker skoleudvalget i Sejlklubben Sundet.

I praksis betyder det, at pensum og undervisning fremadrettet lægger sig mere op ad Dansk Sejlunions standarder - altså Diplomsejlerskolen kombineret med kravene til Duelighedsbevis.

Dermed vil der på første år blive undervist i henhold til diplomerne “Begynder” og “Gast”, og på andet år vil der blive undervist i henhold til diplomet “Rorsmand”.

Gaffelriggere udskiftes

Sejlerskolen i Sejlklubben Sundet har i mange år brugt gaffelriggere til undervisningen af andet års eleverne.

Den ene båd, “Sundet” blev leveret i 1974 fra bådværftet Sanderson, og den anden båd, “Nordvest” blev leveret fra Jacob Jensens Bådværft i 1975. 

- Bådene er en del af klubbens DNA og fortsætter i klubben til glæde for vores medlemmer, forklarer skoleudvalget. 

Der arbejdes på nuværende tidspunkt på at nedsætte et udvalg, som fremadrettet skal arbejde på at lave en klub i klubben, hvor frivillige kan varetage vedligehold og sejle i de klassiske både.

Nye moderne turbåde

Nu er der i stedet indkøbt to Jeanneau Sun Fast 32i, som andet års eleverne skal undervises i. Beslutningen om dette skift er taget for at sikre, at eleverne lærer dét, de skal i en tidssvarende båd. 

De gamle gaffelriggere levede ikke op til de krav, der skulle være til, hvad man skal lære på en sejlerskole.Det er de færreste, der kan overføre læring fra gaffelriggere direkte til en moderne båd med indenbords motor. 

De nye både er, ifølge skoleudvalget, egnede til både skolesejlads, sommertogt, onsdagsmatch, Sundet Rundt, og hvad der ellers byder sig af muligheder på havet.

Læs mere om Sejlklubben Sundets sejlerskole her.

content-loader
content-loader
content-loader