Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejladsen Sundet Rundt afholdes rundt om faste bøjer afgrænset af linjerne mellem Rungsted, Raa, Klagshamn og Dragør – med mulighed for at gå rundt om Hven og/eller Saltholm. Arkivfoto: Troels Lykke

Sejlklubben Sundet starter forårsklassiker Sundet Rundt - ambitionen er 100 både

Sundet Rundt, der sejles 8. maj, er en distancekapsejlads arrangeret af Sejlklubben Sundet med start og målgang i Svanemøllebugten. Sejladsen er for en fuld besætning eller two-handed. Se ruten på 6-8 timers sejlads i Øresund her.

 

Af Cille Rosentoft |

Kan du heller ikke vente med at skyde sæsonen i gang? Længes du også efter havet?

- Mon ikke der mere end nogensinde før er brug for at skyde sæsonen i gang med et ordentligt brag og for at samles og dyrke fællesskabet på havet, lyder det fra Sundet Sejlklub.

En mangelvare i Øresund

Netop derfor inviteres sejlerne nu til at skyde sæsonen i gang den 8. maj, når Sejlklubben Sundet starter en ny tradition, “Sundet Rundt”, der er en distancekapsejlads arrangeret af Sejlklubben Sundet med start og målgang i Svanemøllebugten.

- Det er godt set, at der mangler en forårsklassiker i Øresund, er kommentaren fra Christian Lerche, Dansk Sejlunion, da unionen blev informeret om denne nye sejlads, der kan gå hen og blive en tradition.

- Ambitionsniveauet er at nå op på 100 deltagende både med de restriktioner, der er nu grundet corona. Vi ønsker med arrangementet at starte en ny tradition med en distancekapsejlads rundt i Øresund tidligt i sæsonen – som tuneup til forårets større kapsejladser og som fejring af den nye sæson, forklarer arrangørerne.

Fuld besætning eller two-handed

Alle kan deltage, og Sejlklubben Sundet håber først og fremmest at tiltrække kapsejlere, der med fuld besætning eller two-handed sejler efter DH, men der afholdes også et cruisingløb. Alle løb sejler med tracker.

Sejladsen afholdes rundt om faste bøjer afgrænset af linjerne mellem Rungsted, Raa, Klagshamn og Dragør – med mulighed for at gå rundt om Hven og/eller Saltholm.

Det tilstræbes at vælge baner, så sejladsen alt efter vejrforhold kan fuldføres indenfor 6-8 timer, men den eksakte rute afgøres på dagen.

Dagen afsluttes med fælles grillaften, hvor Sundet griller lidt let mad og serverer moleøl med mere, så der er mulighed for at udveksle erfaringer fra sejladsen.

Prisen for deltagelse er 150,- pr. båd og 80,- deltager. På den måde kan der bevares overblik over, hvor mange både der deltager, og arrangementet kan afholdes corona-venligt.

Vil du deltage? Så tilmeld dig her: www.sundet.dk/sundetrundt/.

content-loader
content-loader
content-loader