Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
20 både deltog i 100 Mil i Fjorden, der har start- og mållinje i Struer. Foto: 100 Mil i Fjorden

100 Mil i Fjorden blev en dyr affære for flere deltagere

Sejlere måtte se deres spiler blive flænget i Limfjordens største kapsejlads. Ingen sejlere kom dog til skade i sejladsen, der for en enkelt besætning kostede en grundstødning nær færgeleje. Harry Laustsen og Hans Erik Pedersen fra Struer var hurtigst.

Af Sara Sulkjær |

Det blev en både dramatisk og dyr oplevelse for flere besætninger i kapsejladsen 100 Mil i Fjorden. Sejlerne kunne se de kulørte spilere på bådene blive flænget til ukendelighed og måtte tilmed udgå af sejladsen. 

En enkelt af de deltagende både stødte ligeledes på grund tæt ved færgelejet ved Limfjordsøen Fur. Ingen ombord på båden kom noget til, fortæller stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub, der stod som arrangør af kapsejladsen. 

- Det er naturligvis ærgerligt med de ødelagte sejl. Ikke mindst fordi de havarerede både måtte udgå af sejladsen. Men det er, hvad der kan ske, og vi er kun lykkelige for, at ingen blandt mandskaberne kom til skade, understreger stævnelederen i en pressemeddelelse. 

Doublehand-besætning var hurtigst

Godt tyve både stillede til start i kapsejladsen, hvor deltagerne enten sejler single- eller doublehanded. 

Hurtigste singlehand-sejler blev Kim Basland i båden La Femme fra Struer. Kim Basland sejlede den 100 sømil lange bane rundt i Limfjorden på 15 timer og 48 minutter. 

Hurtigste doublehand-båd blev Sixtus fra Struer med skipper Harry Laustsen og gasten Hans Erik Pedersen, som gik i mål efter 14 timer 58 minutters sejlads. Sixtus blev ligeledes noteret for bedste tid samlet. 

Set med Struer Sejlklubs briller blev 100 Mil i Fjorden sejlet i perfekt vejr, selv om fredagens regnbyger generede de deltagende både. 

- Vinden var stabil det meste af vejen rundt. Vi kunne ikke have ønsket os det bedre, fortæller stævneleder Otto G. Jensen, der fra deltagerne fik fine ord med på vejen for et veltilrettelagt arrangement. 

Havde håbet på flere deltagere

Lidt malurt var der dog i bægeret. Den arrangerende klub havde gerne set flere både end de 20 startende på linjen:

 - Vi så gerne, at flere både var med i denne smukke og udfordrende tur rundt i Limfjorden. Kapsejladsprogrammet har været tæt pakket de seneste uger, også her i Limfjorden. Vi håber, at vi kan tiltrække flere både til næste års udgave af 100 Mil i Fjorden, slutter Otto G. Jensen. 

content-loader
content-loader
content-loader