Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Melges 32-sejlere på vej rund i 100 Mil i Fjorden. Foto: 100 Mil i Fjorden

Lyse nætter og kystnært farvand - 100 Mil i Fjorden er for nye og erfarne sejlere

Den nordjyske kapsejlads løber af stablen den 13.-15. juni, hvor nætterne er lange og lyse. På startlinjen er single- og doublehand-sejlere, der drømmer om en særlig kap-oplevelse i Limfjordens smukke farvande.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Kapsejladserne er mange - og de øvede kapsejlere det samme. At liste sig ind på startlinjen i store felter med erfarne kapsejlere i front kan derfor synes vanskeligt. 

Netop derfor sætter Limfjords-sejladsen 100 Mil i Fjorden en ære i at tage imod nye sejlere med åbne arme. Dermed formår den nordjyske sejlads at samle en bred vifte af sejlere, der på land og vand kan nyde et professionalt setup med plads til spørgsmål og til dét at være ny:

- Har du gået med en drøm om at sejle singlehanded eller doublehanded, men endnu ikke taget springet, er 100 mil i Fjorden-sejladsen et rigtig godt sted at starte, understreger arrangørerne i en pressemeddelelse.

Få timer i tusmørke

En særlig sikkerhed findes i det kystnære farvande, der er udgangspunkt for sejladsen, ligesom de lyse timer er mange, når sejladsen afvikles den 13. - 15. juni:

- 100 mil i Fjorden foregår i kystnært og beskyttet farvand - og netop på et tidspunkt, hvor nætterne er lange og lyse. Kun få timer af sejladsen foregår i tusmørke. Hele ruten er en utrolig smuk tur, og Limfjorden er et fantastisk godt sejlvand, påpeger arrangørerne og suppleres af 2023-deltager, Anders Johansen:

- Sejladsmæssigt er det en sand perle. Udfordrende navigation og meget varieret sejlads i beskyttet område med konstante kursændringer rundt om sømærker, bundgarn, rev og næs. Et usædvanligt varieret og smukt landskab og masser af forskellige dufte inde fra mark og skov. 

Spændende festmiddag - også for konen

Også på land bliver sejleren taget i hånden. Inden starten fredag formiddag inviteres sejlere med påhæng torsdag aften til skippermøde og festmiddag, hvor også lodtrækningspræmierne uddeles:

- Der er godt styr på det organisatoriske, som starter med festmiddag, inden vi sejler ud. Det giver god mulighed for at møde nye og gamle bekendtskaber - man kan endda have sin kone med til middagen uden, at hun keder sig, har sejler Anders Johansen tidligere fortalt.

Om 100 Mil i Fjorden:

Dato: Den 13. - 15. juni

Priser: 
- Specialpris: 16. april - 15 maj: 500 kr.
- Fra 16. maj: 600 kr.

Tilmelding: Via Manage2sail

Gratis havneplads: Èn uge før eller efter sejladsen. Kontakt stævneudvalget, hvis det ønskes at gøre brug heraf

Læs mere om sejladsen her.

content-loader
content-loader
content-loader