Gå til hoved-indhold
Udstyr
8beauforts Galapagos-model er den bedst solgte og produceres i hele tolv forskellige farvekombinationer. PR-foto

8beaufort fremstiller sko af gamle sejl i Portugal

Det karakteristiske ottetal præger virksomhedens sko. Et ottetal, der produceres af kasserede redningsveste, alt imens gammel sejldug anvendes til den øvrige sko.

Af Sara Sulkjær |

Designet i Hamborg og produceret af familieejede virksomheder i Portugal. Ansvarlighed og bæredygtighed er nøglebegreber for 8beaufort, når deres miljøvenlige sko og tasker bliver til liv i Europa:

- Upcycling er den mest bæredygtige måde at bruge materialer på, da det reducerer forbruget af energi og ressourcer. Ved at genbruge gamle sejl mindsker vi det affald, som forurener, forklarer virksomheden i en pressemeddelelse.

Upcycling og naturlige materialer

Under produktionen kombinerer 8beaufort upcycling med naturlige materialer som naturgummi, vokset bomuld og kromfri garvet læder - alt sammen for at minimere den forurening, der belaster planeten:

- Det gavner både de medarbejdere, der arbejder i garverierne og vores kunder, især dem med allergi, påpeger 8beaufort videre.

Da virksomheden udelukkende anvender øko-bomuld og europæisk læder, som er garvet vegetabilsk i fremstillingen af deres produkter, reduceres CO2-udledningen, miljøet beskyttes mod kemikalier, hvorefter europæiske standarder og certificeringer følger i kølvandet. 

Galapagos-model hitter

At mode og bæredygtighed ikke nødvendigvis behøver at udelukke hinanden understreges af 8beauforts mest solgte sko, den såkaldte Galapagos Island.

Foruden yderstoffet, der er recycled sejldug, er ottetals-logoet på ydersiden lavet af genbrugsmateriale af stof fra kasserede redningsveste.

- Takket være dets sporty design kan du bruge sneakeren til enhver lejlighed, hvad enten det er på en
trendy café, mens du shopper eller til en afslappet tur på havnen, påpeger Mads Bruun-Larsen, dansk agent for Secumar, der forhandler 8beauforts produkter.

Skoen kan købes for 1.399,00 kroner i 22 danske forretninger. Læs mere og bliv henvist til den nærmeste danske forhandler på Mads Bruun-Larsens hjemmeside her.

content-loader
content-loader
content-loader