Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fiskerne havde fortalt svenske sejlere, at hvalerne instinktivt undgår sand for at beskytte deres åndehuller. Foto: YouTube

Sand får Spækhuggere til at stoppe angreb på ror

Et spækhuggerangreb på en svensk sejlbåd ser ud til at være blevet afvist med sand ud for Portugals kyst. Fiskere kom med det simple, men måske effektive råd

 

Af Troels Lykke |

Mandskaber på sejlbåde er rædselsslagene ved tanken om at møde de kæmpe Spækhuggere ud for Spaniens og Portugals kyster. De store hvaler synes nemlig det er sjovt at bide i bådenes ror, hvilket kan få katastrofale konsekvenser.

En båd uden et ror er jo logisk nok ret kritisk, men endnu værre er det hvis der samtidig går hul i båden, så den synker. Det skete fornylig, da en fransk sejlbåd sank.

Men  nu er der hjælp på vej, endda et simpelt et.

Et svensk ægtepar, der i slutningen af ​​oktober var på en langtur ud for den portugisiske kyst med deres Colin Archer "Wilma" klarede frisag.

For efter råd fra lokale fiskere, forberedte svenskerne sig lidt mere defensivt på en mulig konfrontation med spækhuggere: med fint sand fra stranden, som de to i poser opbevarede klar til at aflevere i cockpittet til de store dyr, skriver Yacht.de

Det virkede.

For da en gruppe spækhuggere rent faktisk angreb i de tidlige morgentimer den 29. oktober i år og det første slag rystede roret, startede svenskerne først motoren for at angribe hvalerne med propellen, som er placeret direkte på roret skræmme væk. 

Sand i åndehuller er ubehageligt

Efter det andet slag begyndte de at kaste sand i vandet over dyrene.

"Vi kunne næsten ikke tro det selv," rapporterer Helena Norberg til YACHT, "men angrebet stoppede med det samme, og spækhuggerne flygtede. Fiskerne havde fortalt os, at hvalerne instinktivt undgår sand for at beskytte deres åndehuller.”

Kilde. Yacht

content-loader
content-loader
content-loader