Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I gruppe 1, som er gruppen med de største og hurtigste både, stiller Helsingør-sejler Erik Stannow op i Dixie, en specialracer af typen Kerr 11.3, for at forsvare den titel, han vandt i 2021. Foto: Peter Brøgger

DH-DM i Juelsminde starter fredag med over 300 sejlere

47 både, mere end 300 sejlere og knap 100 frivillige er snart klar til ”Sejlernes Smukfest” – Danmarksmesterskabet for sejlbåde efter DH-målereglen

Af Troels Lykke |

Festteltet er stillet op, de første både er ankommet og de sidste forberedelser til årets store sejlerfest i Juelsminde er i fuld gang, og arrangørerne glæder sig nu til at se resultaterne af deres store arbejde:

”Vi har arbejdet i kulisserne i næsten 1 år og nu glæder vi os bare til at komme i gang” udtaler stævneleder Lene Holm fra Juelsminde Sejlklub, der sammen med sejlklubberne i Horsens og Snaptun samt Dansk Sejlunion står bag eventet.

Lene Holm fortsætter:

”Vi er selvfølgelig lidt nervøse for om det hele nu klapper, men vi har sammen med vores næsten 100 frivillige forberedt os så godt som vi overhovedet kan og håber, at vi sammen med sejlerne får skabt endnu et godt stævne i vores smukke omgivelser her i Juelsminde.”

Vejrudsigt med pil opad
Udsigten til en weekend med lidt blandet vejr og måske også nedbør undervejs bekymrer ikke stævnelederen:

”Det vigtigste i sejlsport er vinden – og det ser ud til, at vi får en fin vind alle tre sejladsdage. Fredag og søndag sejler vi på udlagte baner forholdsvist tæt på land, og her lover de lige nu stabil vind begge dage. Lørdag, hvor deltagerne sendes ud på distancesejladser i farvandet sydvest for Endelave, kan godt blive lidt mere tricky, men for at blive danmarksmester skal man kunne sejle stærkt i alle forhold – og det ser det ud til vi får” afslutter Lene Holm.

Bådene er opdelt i tre grupper
De 47 tilmeldte både er opdelt i tre grupper og der skal således kåres tre danmarksmestre i løbet af weekenden.

I gruppe 1, som er gruppen med de største og hurtigste både, stiller Erik Stannow op i Dixie, en specialracer af typen Kerr 11.3, for at forsvare den titel, han vandt i 2021 efter han en meget tæt duel med bl.a. de to lokale både FeOs (Grand Soleil 43) med Tue Andersen fra Snaptun ved roret og Nexus (X-41) med Søren Junker fra Horsens Sejlklub.

Det samme gør sig gældende i gruppe 2, hvor Niels Nørgaard Pedersen fra Vejle også er klar til et titelforsvar i sin X-37. I gruppe tre var det sidste år Mogens Jørgensen, der i sin Soling tog en suveræn sejr – men han stiller ikke op i år hvorfor der skal kåres en ny konge af den mindste klasse.

Masser af muligheder for at følge med undervejs
Det bliver muligt at følge sejladserne live via systemet TracTrac på adressen www.tractrac.com samt på en storskærm placeret centralt på havnen i Juelsminde.

Resultater fra stævnet lægges løbende op på manage2sail.dk og dronevideoer, fotos samt diverse indslag fra sejladserne vil løbende blive postet på stævnets facebookside www.facebook.com/DH.Dansk.Mesterskab

content-loader
content-loader
content-loader