Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Landmark 43 med skipper Martin Meredin fra Kalundborg er er i front ved DH-DM i Juelsminde. Foto: Peter Brøgger

DH-DM for over 300 sejlere: Solskin og champagnesejlads i Juelsminde

Mens flere i Danmark kæmpede med dobbelte skybrud, fortsætter sejlerfesten i Juelsminde, hvor DH-DM lørdag har afviklet i noget nær perfekte forhold. Baneleder Troels Wester-Fischer valgte derfor at sende alle tre grupper ud på to runder på en 17 sømil lang bane.

Af Troels Lykke |

Deltagerne til årets DH-DM blev lørdag sent til havs for at afvikle de to distancesejladser, der efterhånden er blevet fast inventar til DH-DM.

Vejrudsigten lovede en lidt skrøbelig men stabil nordlig vind det meste af dagen hvilket betød, at baneledelsen under kyndig ledelse af Troels Wester-Fischer valgte at sende alle tre grupper ud på to runder på en ca. 17 sømil lang bane.

”Vi valgte at sende sejlerne ud på to runder på den bane, der passede bedst til vindretningen og ville give sejlerne både læns, kryds og halvvindsben – og det gav pote. Vi har efterfølgende erfaret, at mange af bådene fik luftet hele sejlgarderoben og så kan vi jo ikke gøre så meget mere” udtaler Troels Wester-Fischer og sender også et par rosende ord mod deltagerne: ”Den omvendte respitstart i første sejlads kunne godt være blevet lidt hektisk, da vi skulle sende knap 50 både afsted inden for 30 minutter – og selv om mange både var langt fremme i skoene var der ikke en eneste tyvstart, så vi havde en ”rolig dag på kontoret” afslutter banelederen.

Holder vejrguderne en hånd over DH-DM?
DH-DM er normalt lig med solskin og højtryk, men de sidste par dage har der været gang i vejrsystemerne rundt omkring i Danmark med voldsomme vindstød, skybrud og torden – men ikke i Juelsminde.

”Vi har ikke set skyggen af hverken regnvejr, torden eller vindbyger, men har haft solskin og let til jævn vind hele stævnet” siger stævneleder Lene Holm, der efterhånden er begyndt at tro, at vejrguderne har et særligt godt øje til DH-DM:

”Det er nu tredje gang vi afholder stævnet i Juelsminde og vi kan – syv-ni-tretten – konstatere, at det stort set altid er synonymt med godt vejr” udtaler stævneleder Lene Holm til bådpressen.

Op-ned-baner søndag

Profetien kan dog godt blive udfordret allerede søndag, hvor stævnet afsluttes med sejladser på op/med-baner og i noget, der ifølge meteorologerne godt kan blive regnvejr. Stævnelederen tager det dog ikke så tungt:

”Skulle der komme nogle byger tager vi selvfølgelig det med – bare der også er noget stabil vind, så vi kan sende sejlerne hjem med et par gode banesejladser som afslutning” siger Lene Holm, der dog samtidig oplyser, at der med 5 gennemførte sejladser og en samlet sejladstid over 4 timer allerede er et officielt DM i hus og at der dermed søndag kan kåres en danmarksmester i hver af de tre grupper feltet er opdelt i uanset vejrliget.

Ingen forskydninger i toppen
Selv om der var gang i elevatoren i alle tre grupper, var der ingen forskydning i top 3 i de tre grupper.

Særligt én båd gjorde sig dog bemærket på dagens sejladser, nemlig Struer-båden en Melges 32 PelleP, der med skipper Micael Hornstrup udnyttede de lettere vindforhold til at tage en 1. og en 3. plads og samlet rykkede op på 5. pladsen i gruppe 1, gruppen for de største både.

De foreløbige resultater kan ses på manage2sail.dk og stævnet kan desuden følges på stævnets facebookside www.facebook.com/DH.Dansk.Mesterskab

content-loader
content-loader
content-loader