Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Formand for brancheforeningen Jens Quorning, th., åbende udstillingen og besøgte også Elvstrøm Sails stand. - Vi er spændte på inflationens påvirking af bådbranchen, siger han. Foto: Troels Lykke

Copenhagen Boat Show er i fuld gang i Ishøj - marked påvirket af inflation

Vi var på den flydende bådudstilling i går, hvor man for første gang tager 80 kroner ved indgangen og man venter spændt på hvordan det afspejler sig i antal besøg. - Markedet er påvirket af inflation, siger brancheformand Jens Quorning.

Af Troels Lykke |

På Copenhagen Boat Show tager man nu 80 kroner ved indgangen og 60 kroner ved forudbestilling på copenhagenboatshow.com/. Der forventes derfor færre isspisere, der blot samler brochure uden reelt at ville handle båd eller udstyr, sådan lød det flere steder fra udstillere.

I hvert fald kunne X-Yachts direktør Kræn Nielsen melde til minbaad.dk, at der var virkelig seriøse henvendelser omkring køb af X5.6er  til omkring 10 mio. kroner, og andre af X-Yachts både, der er udstillet.

- Vi har haft rigtige gode møder torsdag omkring bådkøb, og vi har i det hele taget solgt virkelig mange sejlbåde i det seneste år, forklarer Kræn NIelsen.

Det er dog første gang at man nu holder åbent om torsdagen på Copenhagen Boat Show og der var da også god plads på bådbroerne og i Tempo Husets 2.500 kvadratmeter hal, hvor der torsdag var åbent helt til klokken 20.

I hallen finder du masser af udstyr, tilbehør osv. og på landarealerne finder du både på trailere samt mulighed for at få slukket tørst og sult. Derudover vil der på bro- og flyderbroer være både i vandet fra forskellige forhandlere. Fx stiller Princess op med en gigantisk stand med kæmpe både. Det er første gang at det virker så eksklusivt på Copenhagen Boat Show.

Markedet påvirkes af aktiekurser og inflation

Formand for brancheforeningen, Skib & Båd, Jens Quorning var også i Ishøj, hvor han åbnede messen.

- Det er godt med denne flydende udstilling for hele branchen, som har haft det fantastisk godt under corona, nu begynder det at klinge af og nu skal vi holde fast i de nye sejlere, og hjælpe dem på vej, siger Quorning til minbaad.dk.

Han forklarer også at handler det om at sælge de helt store både, så kan aktiemarkedet have en negativ indvirkning på salget.

- Og jo det er klart at købekraften for sejlere med almindelige indkomster kan påvirkes negativt med stigende inflation og el-priser, siger Quorning.

Åbningstider

Fredag d. 26/08 10.00 – 18.00

Lørdag d. 27/08 10.00 – 18.00

Søndag d. 28/08 10.00 – 17.00

content-loader
content-loader
content-loader