Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Theis Palm og besætning fra Jyllinge var suveræne. De fire sejlere ejer båden sammen. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Theis Palm, North Sails-sejlmageren, sejlede igen fra alt og alle, især når der kom frisk vind. Foto: Sundby Sejlforening
Kapsejlads
BB 10-meteren har fremgang i antal tilmeldte når der sejles DM. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Foto: Per Heegaard

Sejlmager Theis Palm vandt igen BB 10-m DM: Vi skal sejle 6,2 knob på kryds

- Når vi sidder på kanten så skal vi sejle 6,2 knob på kryds, så ved vi at vi er hurtige. Går vi 6,4 knob sejler vi for lavt til vinden, siger Theis Palm fra Jyllinge til minbaad.dk. Han har vundet DM i den smukke bådtype otte gange på 13 år og og fire gange deltog han ikke.

Af Troels Lykke |

Sundby Sejlforening stod for et forrygende DM i BB10M i weekenden. 21 både var klar, men tåge og ingen vind gjorde at fredagens sejladser blev udskudt til over middag, fortæller BB 10-meter bestyrelsen.

Det lykkes banelederen, at få sat en sejlads i gang efter frokost med meget let og springende vind. Tilfældigheder havde nok en finger med i spillet i denne sejlads, inden bådene blev trukket i havn igen til moleøl og pølser inden aftenens grillmiddag.

Lørdag var der derimod stabil vind og let friskende vind fra nord gennem dagen. Det gav mulighed for 4 fine sejladser hvor Theis Palm med suveræn sejlads fik lagt afstand til de øvrige konkurrenter.

Til minbaad.dk forklarer Theis Palm, der sejlede med Kenneth Müller, Steen Petersen og Henrik Oreskov.

- Vi havde gode starter, især i 5. start, hvor der var kraftig læ fordel, her var vi helt nede ved læ mærke med fuld smadder på, så ham i startbåden fik store øjne, da vi styrede lige mod ham, men lige da starten gik, kom vi en meter op på linjen og var 100 meter foran nummer to, der ikke kunne holde startlinjen oppe, siger Theis Palm, der fortæller at DM blev sejlet mellem Flakfortet og Salthom, hvor der var mellem 45 minutter og to timers sejlads ud til banen.

- I det område er der mindre bølger og mindre strøm og færre store skibe, siger Palm, der til dagligt er sælger af North Sails i Herlev.

Stævneleder Jesper Lorents gjorde en forskel

I det øvrige felt var der kamp om pladserne, og flere af de nye både som var kommet til viste flot sejlads og blandede sig i toppen. Generelt var der meget lidt spredning i feltet, hvilket indikerer at det er nogle dygtige besætninger der sejler BB10M.

Sundby sejlforening med stævneleder Jesper Lorents i spidsen havde stablet et super arrangement på benene. Blandt andet var alle både blevet samlet endda med camping på samme område, hvilket gav god anledning til snak og erfaringsudveksling på tværs.

- Jesper Lorents er en stævneleder, der er alle vegne, laver kaffe og vinker om morgen, når vi sejler ud. Han binder det hele sammen. Sådan en ildsjæl som ham gør et stævne godt, siger Palm.

Lørdag aften var der festmiddag i sejlklubbben. Her blev årets midtjyske mester kåret. Det er en tradition, der efterhånden har været i klubben i mange år, og reglerne for dette mesterskab bliver passende udviklet efter behov. I år fik jens Chr. Andersen fra Sundby årets pokal, en halvmodel samt et passende flag.

Vi skal sejle 6,2 knob

Theis Palm, der er verdensmester i flere klasser og dansk mester i år i Folkebåd og tidligere mester i H-båd, Yngling, Soling, L23, Knarr og otte gange i BB 10-meteren, fortæller om opskriften på god fart.

- Vi går stærkt når der er vind og jeg ved godt at jeg er sælger hos North Sails, men vores 3Di-genua er virkelig stærk og giver sig ikke i agterliget, også når der er tryk i agterliget, mens der i let vind ikke er den store forskel i forhold til de andre sejlmærker og når alle er oppe at sidde på kanten i frisk vind, så skal vi sejle 6,2 knob og vi må ikke sejle 6,4 fx, så går vi for lavt, forklarer Theis Palm.

Søndag startede i hel svag vind og efter lidt udsættelse slog en stabil vind igennem fra syd og der kunne afvikles 2 sejladser inden DM kunne afsluttes.

Venøbo tog sølv foran Larsen

Der var tæt kamp om 2 og 3. pladsen, men Bjarne Venø fra Skælskør trak det længste strå foran Ulrik Larsen fra Hvidovre sejlklub. Anders Høj Christensen ligeledes fra Hvidovre blev 4, mens Michael Frank Hansen fra Helsingør tog sig af 5. pladsen.

Sundby sejlklub høstede stor ros for stævnet hvor alt klappede. På banen var der i år fin service med information på VHF undervejs. Det var der blandt andet flere både, der havde næsen for langt fremme ved start der havde glæde af.

Resultater 

content-loader
content-loader
content-loader