Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Briterne har før været nede og ligge. Det har alle holdene i serien, der snart kommer til København. Foto: Bob Martin for Sailgp

Ni F50 væltepetere klar til SailGP i København 19. og 20 august

Endnu et globalt megaevent kommer om kun få uger til København. Kæmpestore katamaraner vil den 19. og 20. august blæse gennem Københavns Nordhavn med hastigheder på op til 100 km/t.

Af Troels Lykke |

København gør klar til sommerens andet internationale megasportsevent, ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix, den 19-20. august 2022

Det danske SailGP-hold, der har ROCKWOOL som hovedsponsor, spås gode chancer for en podieplads.

Det danske publikum fik noget for pengene, da SailGP besøgte Aarhus i fjor. Nu kommer sejlsportsligaen til København.
Det danske publikum fik noget for pengene, da SailGP besøgte Aarhus i fjor. Nu kommer sejlsportsligaen til København.

Om under en måned bliver København vært for endnu et megaevent, når ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix indtager havnefronten i Københavns Nordhavn.

Grand Prixet i København den 19. og 20. august bliver det fjerde i den globale sejlsportsligas sæson 3, mens det er det andet i dansk farvand i SailGP’s historie.

I kølvandet på de intense sejladser i de 24 meter høje F50 katamaraner, der senest fandt sted i Chicago, kan fans forvente at få hæsblæsende foiling-action helt tæt på, når den globale sejlsportsliga besøger København.

SailGP-ligaens ni landshold kæmper benhårdt for hvert eneste point i kampen om ligaens førerposition og sejlsportens største pengepræmie på 1 million US dollars. I partnerskab med ROCKWOOL og Københavns Kommune og med støtte fra Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen ser København frem til værtskabet for de actionfyldte kapsejladser i næste måned, der som nævnt finder sted fredag den 19. august og lørdag 20. august 2022.

”Hovedstaden har lige lagt asfalt til verdens største cykelløb, hvor byen har været fuld af mennesker og fantastisk stemning. Og nu lægger vi vand til verdens hurtigste kapsejlads, hvor publikum kan følge katamaraner, der suser hen over vandet ud for København. Vi glæder os til at fremvise, hvad hovedstaden kan som eventdestination og til at eksponere København fra en maritim vinkel med udgangspunkt i vores havn og dens rene vand. Og ikke mindst, så glæder vi os til at byde publikum velkommen til København,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix bliver en helt gennem spektakulær begivenhed med besætninger, der indeholder sejlsportens allerstørste stjerner, herunder både olympiske medaljevindere og atleter i verdensklasse fra Danmark, Australien, Frankrig, Storbritannien, New Zealand, Spanien, USA og denne sæsons to nye hold fra Schweiz og Canada. Holdene dyster mod hinanden i identiske, højteknologiske F50-katamaraner, der foilende rejser sig over vandet og racer afsted helt tæt på kajen med hastigheder på tæt ved 100 km/t.

Sejlsportsfans vil også kunne opleve Sir Ben Ainslie som skipper på det britiske SailGP samt de danske olympiske topatleter Anne-Marie Rindom, Katja Salskov-Iversen, CP Lübeck og Martin Kirketerp anført af den danske ROCKWOOL-båds skipper, Nicolai Sehested.

Store ambitioner i København

Det danske hold er ambitiøse forud for eventet i København, og skipper Nicolai Sehested glæder sig til at flyve hen over vandet foran hjemmepublikummet. Symbolsk anført af den legendariske sagnkriger Holger Danske, der pryder bådens vingesejl og lægger navn til danskernes katamaran.

"Vi glæder os til at bringe SailGP tilbage til dansk farvand og sejle foran et hjemmepublikum i København. Det bliver en af sommerens største sportsbegivenheder i Danmark, og vi ved, at fansene vil gøre os stolte, når de kommer og er med til at skabe en uforglemmelig weekend med disse vilde både, der sejler helt tæt på land ved Nordhavn. Vi lægger os i selen for at give dem noget at juble over – vi har helt sikkert øjnene på podiet i København," siger Sehested og fortsætter:

"Vores ambition er at skabe det bedste danske sejlerhold, vi kan, og derfor skal vi fortsætte med at identificere de bedste talenter og skabe muligheder for succes i SailGP på langt sigt. Vi bygger en pipeline af dygtige danske atleter og forsøger at udvikle næste generation af SailGP-stjerner. Det er fantastisk at kunne arbejde sammen med folk som Katja, Anne-Marie og CP, der bringer specialistviden fra OL og anvender den i en helt ny performancesammenhæng. Katja og Anne-Marie har bevist, at kvindelige sejlere sagtens kan håndtere F50, og at de fortjener deres plads i verdens hurtigste sejlsportsliga. Vi vil fortsætte med at opbygge talentmassen og inspirere andre unge atleter i Danmark til at drømme stort."

Taktiker på den danske båd og olympisk bronzevinder Katja Salskov Iversen, som til daglig sejler i Hellerup og som fylder 28 år, netop som SailGP rammer hovedstaden, er også begejstret for, at SailGP igen gæster Danmark.

Om det kommende Grand Prix siger Katja: "At bringe SailGP til København bliver kæmpestort for byen og for hele Danmark. Jeg kan ikke vente med at kunne sejle vores F50 med hastigheder tæt på 100 km/t i det samme farvand, som jeg er vokset op på. Det bliver en helt surrealistisk oplevelse."

Bæredygtighedsligaen

Bæredygtighedsligaen Race For The Future fortsætter i København

I København fortsætter alle ni hold arbejdet med at støtte op om SailGPs Race For The Future-program, der går ud på at skabe verdens mest bæredygtige sportsliga og et sundere hav.

Da det danske SailGP hold med ROCKWOOL som hovedsponsor i øjeblikket ligger på førstepladsen i den samlede Impact League-stilling, hvor de ni landshold konkurrerer om at gøre mest muligt for bæredygtighed, er de danske bestræbelser i ligaen større end nogensinde. Det danske hold har i år taget hul på en flerårig aftale med One Ocean Foundation, der skal assistere holdet i at skabe en basis for aktiviteter, der kan føre til et sundere hav.

SailGP's Inspire-program – der spænder over ligaens forskellige samfunds-, uddannelses- og outreach-initiativer - fortsætter sin mission fra sæson 3 med at øge mangfoldighed og tilgængelighed i sejlsporten. Med forskellige aktiviteter under ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København vil Inspire-programmet engagere lokale unge i ligaens tre programstier: Inspire Learning, Inspire Careers og Inspire Racing.

Kom helt tæt på det vilde ræs

Tilskuerne bliver ikke skuffede over udsigten fra tilskuerpladserne i København, hvor fans får en uovertruffen overblik over sejladserne, samt live kommentarspor fra Emil Midé Erichsen og hans kollegaer i TV 2-studiet.

Sejladserne kan også opleves fra egen båd på vandet i SailGPs Bring Your Own Boat-program. Der er fortsat et meget begrænset antal billetter at få til den allerførste række. Alle eventoplysninger kan fås påSailGP.com/Denmark.

Se det på TV 2 og live på YouTube

Fans, der ikke har mulighed for at deltage i København, kan opleve det hæsblæsende Grand Prix live i 175 regioner af verden. I Danmark på TV 2 og TV 2 PLAY og live på YouTube. Husk også at downloade den prisvindende SailGP-App, der er tilgængelig i både App Store og Google Play. Appen giver fans den ultimative digitale tilskueroplevelse med adgang til både data og live kommentatorer.

Den danske besætning i Sæson 3

I Sæson 3 har skipper Nicolai Sehested for lavet en række tilføjelser til besætningen på den danske båd. Det drejer sig om Luke Payne (AUS), Julius Hallström (SWE) og den danske olympiske atlet C.P. Lübeck, som i sæson 3 sejler med den øvrige SailGP-besætning.

Besætningen på den danske båd inkluderer derfor Nicolai Sehested (DEN) – Skipper og rorsmand, Rasmus Køstner (DEN) – Flight Controller, Tom Johnson (DEN/AUS) – Wing Trimmer, Hans-Christian Rosendahl (DEN) – Grinder, Luke Payne (AUS) – Grinder, Julius Hallström (SWE) – Grinder, Martin Kirketerp (DEN) – Grinder, Katja Salskov-Iversen (DEN) – Taktiker, Anne-Marie Rindom (DEN) – Taktiker og C.P. Lübeck (DEN) – Udviklingsatlet.

content-loader
content-loader
content-loader