Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lamborghini Rumba  - Smaragd – førerbåd ve DH-DM 2022 i gruppe 3 efter førstedagen. Foto: Peter Brøgger/DH-DM

DH-DM i Juelsminde er i gang – stor jævnbyrdighed præger alle grupper

Årets DH-DM i Juelsminde startede fredag – 3 sejladser kom i kassen trods udfordrende vindforhold. Konceptet i DH-DM byder på en blanding af bane- og distancesejlads, og i dag lørdag skal bådene sejle 2 distancesejladser i farvandet øst for Juelsminde

 

Af Troels Lykke |


Der var lovet 4-6 m/s var sydøst hele dagen, men da årets DH-DM skulle i gang fredag kl. 10.30, var der ikke meget vind at komme efter.

”Vejrudsigten snød os og vi måtte udskyde starten en god times tid” siger stævneleder Lene Holm fra Juelsminde Sejlklub og fortsætter:

”Men da vi først kom i gang lidt før middag, fik vi tre fine sejladser i den lettere ende af vindskalaen. I 2. sejlads var de store både oppe og kysse 10 knob, men i sidste sejlads løjede vinden meget, og 6 både faldt desværre for tidsgrænsen – men de får en ny chance i morgen og søndag” udtaler stævnelederen til bådpressen.

Stor jævnbyrdighed i toppen af alle klasser
I gruppe 1 med de største både har Esbern Snare, en Landmark 43 fra Kalundborg, lagt sig i spidsen efter tæt kamp med bl.a. Italia 11.98 Stony VIII og Swan 42 Sirena.

Nexus, en X-41 fra Horsens Sejlklub, har også været hurtig på præmietid, men måtte se sig disket for en tyvstart i dagens 2. sejlads og må håbe på, at der gennemføres mindst 2 sejladser mere, så den kan trækkes fra.

I gruppe to har Torben Falholt i sin Jeanneau Sun Fast 3600 lagt sig i spidsen, snert forfulgt af den regerende mester Niels Nørgaard Pedersen i sin X-37. Kun 1 point skiller de to både og de har lige nu et lille hul ned til 3. pladsen, hvor Torsten Bastiansen er placeret i sin X-35´er.

Gruppe 3 består af såvel sportsbåde som klassiske både som Ylva, Scancap og Drage, og måske lidt overraskende, vejret taget i betragtning, føres feltet an af Morten Arndal fra Horsens Sejlklub, der virkelig har fået gang i sin ellers halvtunge Smaragd i den lette luft og satte to flotte prikker og en 5. plads ind i dagens serie.

Arndal skal dog nok kigge sig over begge skuldre i de næste sejladser, for på de efterfølgende pladser ligger en Melges 24 og en Melges 20, henholdsvis 1 og 2 point efter 10-meteren.

Distancesejladser lørdag, finale søndag
Konceptet i DH-DM byder på en blanding af bane- og distancesejlads, og i dag lørdag skal bådene sejle 2 distancesejladser i farvandet øst for Juelsminde, inden stævnet afsluttes med banesejlads søndag efterfulgt af præmieoverrækkelse og kåring af årets danmarksmestre på havnen i Juelsminde.

De foreløbige resultater kan ses på manage2sail.dk og stævnet kan desuden følges på stævnets facebookside www.facebook.com/DH.Dansk.Mesterskab

content-loader
content-loader
content-loader