Gå til hoved-indhold
Test
Grand Soleil 44 er en fornøjelse at sejle. Den er i god balance, let på rattet og med god plads i cockpittet, på sidedæk og i kahytten. Her ses den under test udfor Marselisborg. Fotos: Troels Lykke
Test
Test
Test
Test
Test

Den nye, tjekkede Grand Soleil 44 ses på Copenhagen Boat Show - se video

I dag søndag slutter Copenhagen Boat Show i Ishøj. Her kan du se mange sejl- og motorbåde, fx denne Grand Soleil 44 vi testede fornylig. Noget af en lækker performance cruiser fra Italien. Se vores video fra testen.

Af Troels Lykke |

I dag er sidste dag på Copenhagen Boat Show 2022, hvor du kan se denne Grand Soleil 44, som vi testede i denne måned i Marselisborg, solgt til en jysk erhvervsmand og sejler.

Den nye GS 44 har en kapsejladssjæl, som den ikke vil skjule, det kunne vi tydeligt mærke under testen, hvor båden rykkede ved selv små pust.

Designmålet var klart fra starten: At skabe den rigtige balance mellem design og ydeevne, selv for mindre erfarne ejere, fortæller producenten af Grand Soleil 44 i Italien. (se billeder)

Test af er udført på fire versioner af skroget, herunder CFD (Computational Fluid Dynamics)- og VPP (Velocity Prediction Program)-analyse, som har givet den bedste optimering mellem reel ydeevne og rating.

Lynende hurtig båd

Grand Soleil 44 er den seneste båd fra Cantiere del Pardo. Designet er skabt af Matteo Polli - en designer, der er kendt for sine hurtige skroglinjer. Samtidig fås Grand Soleil 44 i to forskellige layout, en race- og performance-version.

Båden har masser af plads om læ. Desuden ser den virkelig sexet ud med et lækkert, fladt og bredt dæk, ligesom båden er strøget til tops ved ORC Worlds.

Båden er med andre ord lynende hurtig, men kan også bruges til tursejlads. Kølen på tre tons fås med enten 2,0, 2,4 eller 2,8 meters dybgang.

Pris fra 3,8 mio. kroner sejlklar

Den vi testede var med 2,0 meter, så den kan gå ind i de danske havne.

Båden koster fuldt sejlklar 3,8 mio. kroner, den Grand Soleil 44 vi testede i Aarhusbugten koster 4,2 mio. kroner, men så er der også elektriske Harken-spil, teak på dæk og i cockpit og bovtruster blandt andet.

Båden er til den kræsne sejler, der også vil sejle med sine venner. Den er let at betjene, da der blandt andet er selvslående Elvstrøm-fok på, med lodrette sejlpinde, der giver en større kappe på fokken. 

Masten er dog ikke af rullemast-typen, men istedet er der lazy-jack til at gribe storsejlet, når det skal ned.

Grand Soleil 44:
Længde: 14,35 m
Bredde: 4,27 m
Dybgang: 2,0, 2,60 eller 2,8 m
Vægt: 9.500 kg
Kølvægt: 3.000 kg
Motor: Volvo Penta 50 hk
Dieseltank: 170 l
Vandtank: 300  l
Forhandler: Floor Yachts

content-loader
content-loader
content-loader