Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlerne er vilde med DH-DM, der i år sejles den 26. – 28. august med tilmeldingsstart medio marts. Foto: Peter Brøgger

Gruppen bag DH-DM og fem andre nomineret til Klubudviklingsprisen 2022 - afgiv din stemme nu

Med en stærk indsats fra lokale ildsjæle på østkysten blev det for tre år siden muligt at sejle DH-DM i Danmark. Indsatsen er nu nomineret til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris, ligesom ungdomsafdelinger og lokale initiativtagere er på listen.

Af Sara Sulkjær |

En grundig planlægning og en ihærdig indsats.

Selvom tusindvis af sejlere hvert år dyster i den lokale sejlklub og til klassemesterskaber over hele landet, blev det først i 2019 muligt at samle alle landets sejlere til et decideret danmarksmesterskab efter DH-mål.

Det er initiativrige ildsjæle fra sejlklubberne i Snaptun, Juelsminde og Horsens, der har slået pjalterne sammen for at udarbejde konceptet bag DM'et. En nyskabelse, der har udviklet sig til en breddekapsejlads med stor tilslutning og med et nødvendigt loft på 60 både på startlinjen.

140 aktivere taske-sejlere i Aarhus

Også i Aarhus har et nyt koncept lokket sejlere på vandet. Det såkaldte 'taske-koncept', hvor klubmedlemmet med en taske i hånden kan troppe op på havnen og gå ombord i én af klubbens J/70'ere har vundet genklang i det aarhusianske sejlsportsmiljø. 

Her er hele 140 sejlere i alderen 13-80 år i dag aktive i klubbens i alt seks J/70'ere.  

- Vi har lavet et tilbud, som mange sejlere i alle aldre tager godt imod, fordi man kan komme ned og sejle på en let og på en billig måde, har den lokale ildsjæl, Peter Warrer, tidligere forklaret til Minbaad.dk

Ungdommen er fremtiden

At klubbernes fremtid ligger i de unges hænder er der ingen tvivl om, når øjnene løber ned over nomineringslisten.

Ungdomsafdelingerne i både Nibe og Fredericia samt ungdomstrænerne i den københavnske sejlklub KØS har sneget sig ind på listen for deres imponerende indsats for sejlsportens helt unge sejlere. 

Det samme har Steen Buck Hansen fra Nivå Baadelaug. Windsurferen har i over 25 år ydet en forbilledlig indsats for at gøre netop windsurfing til en integreret del af klublivet i bådelauget, blandt andet gennem en surfskole for begyndere.

Vinderen af Klubudviklingsprisen 2022 offentliggøres på Dansk Sejlunions klubkonference lørdag den 19. marts. Det er muligt at afgive din stemme frem til den 13. marts her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader