Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlklubben K.A.S. i København vinder Klubudviklingsprisen 2021. Foto: Dansk Sejlunion

På tre år satte K.A.S. succesfuld kapsejlerskole i søen - nu modtager de Klubudviklingsprisen 2021

Den københavne sejlklub er kommet i mål med sit ambitiøse projekt til kølbådssejlere. Nu bør konceptet kopieres til andre sejlklubber, mener formand i Dansk Sejlunion, Line Markert.

Af Sara Sulkjær |

For tre år siden søsatte Københavns Amatør Sejlklub (K.A.S.) et fremadstræbende projekt. Et projekt, hvor alle elementer for en succesfuld kapsejlerskole kom til gennemsyn og revision.

Ambitionen var at holde klubbens kapsejladsskole tidssvarende og innovativ. Holdet bag ville dyrke det geografiske potentiale og øge antallet af nye medlemmer, af gengangere, af kvindelige sejlere og af stævner.

Succes på kort tid

Strategien var klar: Trænerstaben skulle udvikles, og en fødekæde af kompetente undervisere sikres.

Sideløbende blev undervisningsmaterialerne moderniseret og målrettet skolens elever, alt imens der skulle findes en måde, hvorpå skolebådene kunne holdes i en konkurrencedygtig stand.

Alt dette er Kapsejladsudvalget i K.A.S. på blot tre sæsoner kommet i mål med. Et imponerende stykke arbejde, der i den grad fortjener Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2021, mener Line Markert, formand for Dansk Sejlunion:

– Selv om feltet igen i år var særdeles skarpt, er der ingen tvivl om, at K.A.S.'s kapsejladsudvalg har fortjent prisen. Det er imponeret, hvad de er lykkedes med på kort tid, og det viser, hvor meget man kan opnå, hvis man arbejder i flok, påpeger hun.

K.A.S. viser vejen

At lave aktiviteter, der har en retning og udvikler dygtige sejlere på en sjov og nærværende måde, er klubfællesskab, når det er bedst.

Derfor håber Line Markert, at mange sejklubber vil lade sig inspirere af den tilgang, K.A.S. har haft til kapsejladsskolen.

– Klubben har ramt noget, som mange sejlklubber kan omsætte i egen klub. Derfor håber vi selvfølgelig, at andre klubber vil tage eksemplet til sig og arbejde i en lignende retning. De har vist vejen og er eksemplet på, at det meste kan lykkes - selv når man sigter efter stjernerne. Et kæmpestort tillykke med, at I vinder Klubudviklingsprisen 2021. Det er meget fortjent!, understreger formanden.

Se Dansk Sejlunion overraske vinderne her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader