Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Spionerne skal blandt andet indsamle videomateriale fra America's Cup-holdene. Foto: Luna Rossa Prada Pirelli / Studio Borlenghi

Find det lange objektiv frem: Spioner søges for America's Cup-hold

Deltagerne i America's Cup er på jagt efter hinandens hemmeligheder. Derfor søges nu spioner med viden om sejlsport og America's Cup.

Af Sara Sulkjær |

I 1983 dukkede vingekølen for første gang op i America's Cup. Lige siden har udspionering været en del af cuppen i holdenes ihærdige forsøg på at finde frem til konkurrenternes hemmeligheder.

Til den 37. udgave af America's Cup, der sejles i 2024, er der ingen tvivl om, at spioner med lange linser atter vil være en del af billedet. Det skriver cuppen på sin hjemmeside.

Spioner på tværs af holdene

Ofte lever spioner i skjul. Det bliver ikke tilfældet i America's Cup. I stedet for, at hvert holder sender én til to spioner ud til hver enkel konkurrent har deltagerne i fællesskab besluttet af danne et panel.

Et panel, der skal strømline processen og minimere omkostningerne for de deltagende teams:

- Recon Management Panel udvælger et team på to, en RIB-chauffør og en fotograf/videograf til at skygge hvert hold på hver eneste sejldag, samle rapporter, fotos, videoer og interviews, som derefter uploades til en enkelt kilde, hvorfra alle holdene kan se og behandle oplysningerne selvstændigt, forklarer America's Cup.

Teams over hele verden

Med hold baseret i Auckland, Mallorca, Barcelona, ​​Pensacola og Cagliari er der behov for kvalificerede lokale, der har kendskab til foilteknologi, trimning, boathandling og lignende, ligesom et forhåndskendskab til America's Cup er nødvendig.

Lyder spionarbejdet som noget for dig, er du velkommen til at send et CV og referencer til recon@ americascupmedia.com. Læs mere her.

Kilde: America's Cup

content-loader
content-loader
content-loader