Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stemningen var i top blandt de modne Blue Brothers-sejlere. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

Blue Brothers skudt i gang - kapsejlads på vand, rødvin og røverhistorier på land

Det grå guld kunne nyde intens kapsejlads á to omgange, ligesom en lækker frokostanretning og dertilhørende hygge var på programmet i klubhuset. Fire hold var til start.

Af Sara Sulkjær |

Nyeste – dog ikke ’yngste’ – skud på stammen i Sailing Innovation Lab er ’Sejlsportsliga’ for 60+ sejlere.

Et koncept, der har været et års tid undervejs, og som nu har fået sin dåb.

De store smil på besætningerne var derfor ikke til at tage fejl af, da første stævne blev afviklet i K.A.S. som optakt til Sejlsportsligaens 1. og 2. division Svanemøllens Vandfestival i Kr. Himmelfart

Blue Brothers – her ses gamle venner

Med hjemmebagt brød, syltetøj, sød musik og solskin startede Blue Brothers onsdag morgen i K.A.S. Det var en oplagt klub, der tog imod de fire hold fra Øresund, der bestod af Sejlcenter Nivå, Kongelig Dansk Yachtclub, K.A.S og Hellerup Sejlklub.

Enkelte havde aldrig set hinanden før, mange havde sejlet sammen, men flest var ’bare’ Blue Brothers: Erfarne sejlere, der stadig vil ud at have det sjovt på vandet, sejle i det nyeste gear og have tid til rødvin og røverhistorier på land.

- For arrangørerne er der stadig meget at lære, men konceptet med korte sejladser, hygge på land og sjov på vand virker, påpeger Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

To sejlblokke og lækker frokost

Konceptet var enkelt. Efter skippermødet blev der sejlet 1,5 time, på en op/ned-bane, en anelse længere end i Sejlsportsligaen og med lidt ekstra forberedelse mellem hver startprocedure.

Derefter ventede en lækker anrettet frokost på land, hvorefter 1,5 times sejlads atter var på programmet. Dagen blev i bedste stil afsluttet med en grillpølse på terrassen, hvor snakken forsat gik.

- Sejlerne var trætte og tilfredse, og Blue Brothers sejler videre ud i landet de næste par måneder. Næste gang er i Aalborg den 17. juni, forklarer Nynne Ammundsen.

Det er muligt at tilmelde sig det næste Blue Brothers-stævne her.

content-loader
content-loader
content-loader