Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Det grå guld får egen sejlsportsliga - første Blue Brothers stævne sejles i maj

Sejlere over 60 år skal mødes til kapsejlads efter liga-formatet. Ligaen, der går under navnet Blue Brothers, består af fire stævnedage, hvor der sejles i de populære J/70'ere.

Af Sara Sulkjær |

Danmarks muligvis største segment af sejlere - dem med mange somre og erfaringer på CV’et - får nu deres egen liga i Sejlsportsligaen.

Navnet er Blue Brothers, der skal samle erfarne sejlere i et helt nyt koncept, der skal kapsejle som optakt til Sejlsportsligaens øvrige stævner. Der sejles i moderne både på korte baner med sved på panden og røverhistorier på land.

De ældre skal sejle efter liga-formatet

Flere klubber har allerede et spirende sted for røverhistorier, hvor erfarne sejlere mødes, sejler og fortæller historier fra gamle dage over lune croissanter og frisk kaffe. Ikke desto mindre er det nu officielt, at netop disse sejlere får deres egen liga.

Fire stævnedage fordelt over hele landet med liga-formatet er omdrejningspunkt. Det bliver fire dage for de sejlere, som landet måske har allerflest af: De grå sæler, det blå guld - eller nu, Blue Brothers.

Liga-formatet består af korte, intense sejladser tæt på land. Et format, der er vokset siden 2014, hvor Sejlsportsligaen startede - og som forsat vokser. Der sejles i bådtypen J/70, hvis klasse ligeledes er vokset og nu ses liggende i flere af de danske havne.

Påhæng kan følge fra land

Konceptet er allerede velkendt og gennemtestet fra Sejlsportsligaen. Man ankommer med sit sejlertøj og hold, og så står der spritnye både til rådighed. Forplejning er der sørget for, og har man påhæng, kan de se det hele tæt på, da sejladsområdet altid er publikumsvenligt og tæt på land.

- Initiativet betyder, at nu er det organiseret, at de gamle drenge kan komme ud og sejle væddeløb (…) og potentialet er kæmpestort, lyder det fra Mikael Petersen i interviewet øverst i artiklen.

Der sejles følgende dage i 2022:

• 25. maj / K.A.S., Svanemøllebugten
• 17. juni / Limfjordens Sejlkub, Aalborg
•  12. august / Svendborg Sunds Sejlklub, Rantzausminde
• 26. august / Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Aarhus

Kort fortalt: 
Sejlerne skal have rundet 60 år, og der skal være fire personer ombord. Det kan både være m/k/x +/-.
 
Banerne lægges helt tæt på land, og der sejles altid efter forholdene og uden dømning på vand. Banen sejles som udgangspunkt som to gange op/ned. Target-time på omkring 15 minutter.

Der sejles ikke med gate, men læ startmærke bruges som bundmærke, der rundes om bagbord.  I tilmeldings-modulet fremgår flere detaljer om sejladserne.

Tilmeld jeres hold her: sejlsport.nemtilmeld.dk/63/ . Prisen er 1800 kr. pr. båd pr. stævne.

Afhængig af hvor stor tilslutning der er, vil antallet af både varierer. Der er plads til 18 hold.

Vil I med på Blue Brothers' nyhedsliste, kan I skrive en mail til nynne@sejlsportsligaen.dk.

content-loader
content-loader
content-loader