Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne måtte kæmpe hårdt under årets første ligastævne i 2. divison. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

Sejlads med spiler var forbudt i ligaens hæsblæsende sæsonåbning

Hård vind tvang baneleder Peter Lübeck til at tage spilerne af programmet for de 23 2. divisions-besætninger. I en tæt duel tog Team Lygum sejren på et wildcard.

Af Sara Sulkjær |

Svanemøllens Vandfestival dannede Kristi Himmelfart makkerpar med Sejlsportsligaen. Et samarbejde, der skabte synergi omkring vandet og Svanemøllebugten.

Mens der var  tryllekunstner, vandcykler og DJ’s på land, planede sejlerne på Svanemøllebugten, der satte rammen for sæsonstarten i Sejlsportsligaens 2. division. En start, der langt fra gik stille for sig.

I første sejlads, første flight måtte størstedelen af bådene ned og ligge, da de satte spiler, hvorefter baneleder Peter Lübeck tog spilerne af programmet.

Vejret forsatte, sejlerne måtte derfor vinke farvel til spileren resten af stævnet.

23 hold er ny rekord

Særligt i 2. division mærker Sejlsportsligaen, hvordan J/70-miljøet vokser, og hvordan den såkaldte ’taskesejlads’ fortsat bliver mere populær.

Hele 23 hold var tilmeldt, hvilket er egen rekord i ligaens historie.

- Det er stort, og det kræver otte både på startlinjen. Tilvæksten skyldes flere ting, én af dem er wildcard-ordning, hvor interesserede hold kan deltage i et enkelt stævne, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

I alt syv wildcard-hold var tilmeldt dette stævne, hvoraf det ene hold fra Øresund løb med sejren.

Lygum tæt på at sætte sejren over styr

Sejrsteamet blev ført an af Nicolai Lygum ved roret, der med Bertil, Marius og Peter Hartvig fik en solid start med tre prikker i dagens første tre sejladser.

Kursen var lagt, og mandskabet var derefter svære at slå i det +12 sekundmeter og tryk på over 21 sekundmeter, der i stort set samtlige races tvang deltagerne nær vandoverfladen.

Også for vinderholdet var vejret en udfordring. Som flere andre var teamet tæt på en tur i vandet, men selvom to fjerdepladser var ved at sætte sejren over styr, kom holdet stækt efter.

I toppen havde Team Lygum selskab af Dragør Sejlklub, Sejlcenter Nivå samt Team Dorte O. fra Thurø, der dog i en uheldig OSC i flight 4 ryger langt ned på ranglisten og ender ude af top-5.

Det gav til gengæld plads til Faaborg Sejlklub, som fortjent blander sig i toppen.

Stævnets top-5

Det var tæt i toppen, hvor stillingen ender således:

1. Team Lygum (18 point)

2. Aalborg Sejlklub (20 point)

3. Sejlcenter Nivå (23 point)

4. Dragør Sejlklub (25 point)

5. Fåborg Sejlklub (25 point)
 
Se den fulde resultatliste her.

Undervejs kiggede også TV 2 Lorry forbi stævnet, hvilket der kom dette fine indslag ud af.

Svanemøllens Vandfestival fortsætter til søndag. Tjek programmet her.

content-loader
content-loader
content-loader