Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her hjælper Dansk Søredningsselskab fra Rudkøbing med i Silverrudder, hvor en sejler mistede sit storsejl og måtte slæbes i land i Svendborg. Foto: Troels Lykke

Færre redningsaktioner med grundstødninger og motorproblemer i 2022 end i 2021

Det fortæller Dansk Søredningsselskab, DSRS. - Vi kan med glæde konstatere, at der er sket et fald i antallet af sejlere i de danske farvande, der har haft brug for vores assistance, fortæller formand Steen Wintlew-Jensen. Motorproblemer og grundstødninger var hyppigste årsag.

Af Troels Lykke |

På landsplan har Dansk Søredningsselskab, DSRS, set et dyk i antallet af aktioner fra 824 samme tid sidste år til aktuelt 786 aktioner i år – et fald på knap 5 procent.

- Baggrunden for faldet i antallet af aktioner kan naturligvis tilskrives større ansvarlighed hos landets sejlere, men der ligger nok også en årsag i, at mange danskere efter coronaen har været udenlands og dermed færre timer på vandet. Vi er i DSRS naturligvis kun glade for, at færre sejlere har haft brug for assistance, fortæller formand for DSRS, Steen Wintlev-Jensen, i et nyhedsbrev.

Hovedårsag: Motorproblemer og grundstødninger

I årets 786 aktioner har hovedårsagerne til vores assistance været motorproblemer og grundstødninger, og det får mig til at gøre opmærksom på vores tilbud.

Læs mere og bliv medlem: dsrs.dk/

 

content-loader
content-loader
content-loader