Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I gruppe 1 for de store både, lykkedes det på sidste dagen Steen Toftebjerg i Italia 11.98 Stony VIII at overhale Martin Meredins Landmark 43 Esbern Snare, der ellers havde været i spidsen siden fredag. Fotos: Peter Brøgger/DH-DM
Kapsejlads
Torben Falholt i Jeanneau Sun Fast 3600 fortsatte de gode takter fra de to første sejladsdage og tog en suveræn sejr med kun 9 point, hele 14 point foran den regerende Danmarksmester Niels Nørgaard Pedersen i X-37.
Kapsejlads
I gruppen for de mindste både lykkedes det med det yderste af neglene Morten Arndal fra Horsens Sejlklub i Smaragd at holde fast i førstepladsen med samme antal point som Melges 20 ”Inglorous Bastard” fra Sverige.

DH-DM kårer ny Danmarksmestre i besætninger fra Italia 11.98, Sun Fast 3600 og Smaragd

Søndag fik DH-DM i Juelsminde gennemført to fine sejladser på op/ned-baner i stabil mellemluft. Se fotos af de meget glade vindere i stævnet, der har bidt sig fast med stor succes.

Af Troels Lykke |

Meteorologen fra DMI var ikke specielt optimistisk, da hun var direkte igennem på skippermødet søndag morgen kl. 8.

Men en front nord for Juelsminde bragte fin luft fra 4-6 m/s med sig og gjorde arrangørerne i stand til at sende deltagerne hjem med to fine banesejladser som afslutning på årets DH-DM.

”Det var næsten magisk – vi havde mere eller mindre indstillet os på at vi måtte aflyse søndagens sejladser, men så kommer der lige en front der holder 3 timer og giver os præcist det vi havde håbet på” udtaler stævneleder Lene Holm fra Juelsminde Sejlklub.

Stævnelederen kan dermed se tilbage på et DM med fem snorlige op/ned-baner og to fine distancesejladser og var generelt meget tilfreds med forløbet:

”Vi har haft næsten 100 frivillige i gang for at skabe en fest for sejlerne både til lands og til vands, og det er mit indtryk, at langt de fleste tager hjem fra Juelsminde med en god oplevelse i bagagen” afslutter Lene Holm.

Italia 11.98 Stony VIII overhalede Landmark 43

Der skete forskydning i top-3 i to af de tre grupper efter søndagen, og i alle tre grupper var der nye besætninger øverst på podiet i forhold til sidste år.

I gruppe 1 for de store både, lykkedes det på sidste dagen Steen Toftebjerg i Italia 11.98 Stony VIII at overhale Martin Meredins Landmark 43 Esbern Snare, der ellers havde været i spidsen siden fredag. Kun 2 point skilte de to førende både efter 6 tællende sejladser, og yderligere 2 point efter tog Peter Buhl i Swan 42 sig af bronzemedaljerne efter en meget stabil serie.

Suveræn Jeanneau Sun Fast 3600

Knapt så tæt var det øverst i gruppe 2 for de mellemstore både, hvor Torben Falholt i Jeanneau Sun Fast 3600 fortsatte de gode takter fra de to første sejladsdage og tog en suveræn sejr med kun 9 point, hele 14 point foran den regerende Danmarksmester Niels Nørgaard Pedersen i X-37, der med nød og næppe tilkæmpede sig sølvmedaljerne, a point med Torsten Bastiansen, der i X-35 tog sig af bronzemedaljerne.

Smaragd holdt fast i førstepladsen

I gruppen for de mindste både lykkedes det med det yderste af neglene Morten Arndal fra Horsens Sejlklub i Smaragd at holde fast i førstepladsen med samme antal point som Melges 20 ”Inglorous Bastard” fra Sverige - to prikker i fredagens sejladser til Smaragden fra Horsens blev udslagsgivende for fordelingen af guld- og sølvmedaljerne.

Der var også drama på om tredjepladsen, hvor Melges 24 med Niels Dolberg umiddelbart lå til at vinde, á point med Frank Eriksen i Global ”Ærøpigen”, men en straf på 2 point tildelt af kapsejladskomiteen sendte Melges 24’eren ned på en ærgerlig fjerdeplads.

De endelige resultater kan ses på manage2sail.dk og dronevideoer, billeder og øvrige opslag fra stævnet kan ses på stævnets facebookside www.facebook.com/DH.Dansk.Mesterskab

content-loader
content-loader
content-loader