Gå til hoved-indhold
Tur
Endelig droppede vinden torsdag i Rudkøbing og solen kom frem, det gav god stemning. Især da Peter A.G. og Gnags bl.a. Sol over Aarhus og Vilde Kaniner. Foto: Troels Lykke

Mange sejler til Langelandsfestival - det forstår vi godt

Op mod 25.000 mennesker er til Langelandsfestival. - Nogle af dem er sejlere, der er kommet gennem mange år, forklarer havnechef i Rudkøbing, Kim Rasmussen til minbaad.dk, der er med på den hyggelige festival og hørte torsdag Gnags, Outlandish og Alex Vargas.

Af Troels Lykke |

Det er min fjerde festival i år, musik er livets eliksir. Også for en sejler.

Jeg har været på luksusfestivalen Heartland på Egeskov Slot, som OL-sølvvinderen i Finnjolle, Jonas Høgh-Christensen og Live Nation opfandt, Tinder Box i Odense, Samsø Festival og nu Langelandsfestivalen.

Sidstnævnte festival er obligatorisk, da jeg bor tæt på Rudkøbing og har min Drabant 24 liggende i havnen.

Men det er ikke kun derfor jeg er med på Langelandsfestivalen, for der er et seriøst musikprogram, hvor der fx i dag spilles Jung og Rasmus Bjerg, der spiller John Mogensen. Ham så vi på Samsøfestivalen, det var en oplevelse at se og høre skuespilleren, der lavede meget sjov.

God udsigt fra festivalpladsen

Stemningen er i top, ikke mindst efter at vinden endelig er droppet og solen er kommet frem. Festivalen, der kun ligger to kilometer syd for Rudkøbing Havn har masser at byde på. Der er et hav af boder med mad og drikkelse men også meget andet. 

Området er samtidig et godt sted at høre musik, da der er meget kupperet, hvilket gør det lettere at se musikken på de to hovedscener. Og fra toppen af festivalen kan man se når bådene sejler forbi mod Strynø og Marstal.

En flok sejlere med over 50 både deltager også hvert år forklarer Rudkøbing Havns chef, Kim Rasmussen.

- Der er tre typer festivaldeltagere, som sejler hertil. Dem der kommer længe før festivalen og er der til det er slut og dem, der kommer når det starter og dem der bare lige tager et par dage, siger Kim Hansen til minbaad.dk.

Større både er med

Og der er plads til flere både i havnen og der er ledige billetter stadig på Langelandsfestivalen, der slutter lørdag 30. juli 2022.

- Vi har stadig fin plads i havnen. Vi kan se at der måske er lidt færre både, der kommer for festivalen, men de både, der kommer er større og man kan roligt komme her, der er ingen larm om natten, siger Kim Rasmussen.

Vi kommer også næste år. Vi kan klart anbefale at sejle til Langelandsfestivalen, hvor vi kun har oplevet glade mennesker, kolde fadøl, Aparol Spritz, fin mad og god musik.

content-loader
content-loader
content-loader