Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Dulong Andreasen tog sit 19. mesterskab i klassen – en sejr der aldrig rigtigt var i fare. Arkivfoto: Kielerwoche

Hellerup-sejler Søren Dulong Andreasen vinder sit 19. danske mesterskab i Contender

I Tyskland har de døbt Hellerup-sejler, Søren Dulong Andreasen, ”der machine”, og til DM i weekenden i Hellerup viste han med mesterskab nr. 19 hvorfor. DM i 505 blev samme sted vundet af eksverdensmester Jan Saugmann og sejlmager Jacob Bojsen-Møller.

Af Jon Møgelhøj, formand DCA – Dansk Contender Klub |

I en weekend, hvor flere mesterskaber og stævner havde lange udsættelsespauser grundet manglende vind, sejlede contenderne og 505’erne deres danske mesterskab i ca. 5 m/sek. ud for Hellerup. Søren Dulong Andreasen tog sit 19. mesterskab i klassen – en sejr der aldrig rigtigt var i fare.

De 20 contendere på startlinjen nød godt af baneleder Jørgen Tulstrups gode arbejde: Topmærket lå super skarpt og skulle vinden være så fræk at skifte retning, kom mærke ændringerne prompte.

Stærk baneleder Christian Faber

Stærkt arbejde af dommerne og flot at Christian Faber overtog banelederrollen søndag, Hvor vindskiftene var mere drilske og topmærke båden havde travle med konstante mærkeflytninger. Det var klasse arbejde der blev udført af Hellerup Sejlklubs erfarne kapsejladsgruppe.

Resultatmæssigt var der ikke den store overraskelse i hvem der vandt stævnet. Søren Dulong Andreasen tog sit 19. mesterskab i klassen, hvor han har domineret verdenstoppen igennem de sidste mange år.

Europamester var til børnefødselsdag

Desuden var den nykårede danske europamester Jesper Armbrust blevet hjemme i Sønderjylland for at holde børnefødselsdag for datteren, så den sejr var ikke rigtigt i fare – kun i to sejladser kom Søren ikke først i mål.

Til gengæld var der en stor overraskelse på 2.pladsen. Aarhus-sejleren Thiago Reis har kun sejlet contender i to sæsoner, men med stor erfaring fra andre klasser, fik han brugt sin lette vægt optimalt i de lette vindforhold og fik sejlet sin ind foran den lokale Jacob Kristensen, som dog også fik brugt sin fratrækker allerede i første sejlads, hvor han lavede en tyvstart.

VM i Kerteminde i Contender i 2023

Hellerup Sejlklub leverede et flot stævne fra start til slut. Fuld forplejning fra lørdag morgen til søndag eftermiddag, sejladser der trods to klasser på banen og mange vindspring foregik gnidningsfrit.

Næste år kan Søren udover at tage sit mesterskab nr. 20 også prøve tage et verdensmesterskab på hjemmebane, når VM skal sejles i Kerteminde.