Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Dulong Andreasen i god stil i sin smukke Contender. Fotos: Sailing.pics
Kapsejlads
Fotos: Sailing.pics
Kapsejlads
2023 Contender World Championship
Kapsejlads
2023 Contender World Championship
Kapsejlads
2023 Contender World Championship
Kapsejlads
Søren Dulong Andreasen ses øverst på skamlen i Kerteminde. Fotos: Sailing.pics
Kapsejlads
2023 Contender World Championship
Kapsejlads
2023 Contender World Championship
Kapsejlads
2023 Contender World Championship

Alsidig Søren Dulong Andreasen fra Hellerup genvinder Contender-VM efter ti år - droppede alkohol før VM

Den 51-årige Contender-sejler havde en stabil serie i Kerteminde, hvor der var mellem 17 m/sek. og ned til næsten ingen vind. Søren vinder med 12 point til sølvpladsen  - Jeg har arbejdet meget med fysikken de sidste 12 måneder og det gav pote i blæsevejret, siger verdensmesteren.

 

Af Troels Lykke |

Efter en alsidig omgang står Søren Dulong Andreasen øverst på skamlen til VM for Contenderjoller, der blev sejles i Kerteminde.  VM startede med meget vind... med streg under meget, lyder det fra den danske Contender-formand Jon Møgelhøj.

Tirsdag måtte man opgive at starte sejladser, da vinden steg til 17 m/sek. Selv de bedste sejlere, i det 117 joller store felt, måtte kæmpe for at holde jollen og få den i land igen. Onsdag og torsdag fik vi sejlet i alt fem sejladser i meget vind. 

Dermed var det de store drenge, der var med fremme, da vi gik ind i finalesejladserne. På dette tidspunkt var det den store englænder Simon Mussell, som vandt VM senest i 2015 - et stævne som også den gang var præget af meget hård vind. 

Da vi stod op til finalesejladserne fredag var der så meget let vind. Faktisk så let, at vi måtte ind og vente på vind midt på dagen. Så var det pludseligt andre sejlere, der viste sig fremme i sejladserne - særligt letvejrsspecialisten, tyske Max Billerbeck, var stærk og vandt begge sejladser. 

Dansk guldvinder var alsidig

Med så omskiftelige forhold må vinderne findes blandt dem, der mestrer både det hårde og det lette vejr - og her var Søren Dulong Andreasen fra Hellerup Sejlklub stærkest. 

Lørdag var der planlagt to sejladser, men da vinden aldrig nåede bugten ved Kerteminde, blev der skudt af for stævnet efter tre timers ventetid på vandet - og dermed vandt Søren VM-titlen igen - sidst var i 2013. 

Blandt andre nævneværdige danske resultater kan nævnes Jesper Armbrust fra Aabenraa, som ender som nr. 4 og Jacob Kristensen fra Hellerup, som ender som nr. 8. 

Ingen alkohol tre måneder før VM

Søren Andreasen siger om sejren til minbaad.dk:

- Jeg er super glad for at vinde en vm igen, ti år siden sidst.  Det var et super stævne med mega meget vind de første dage og så let luft i de næste. Det passer mig super godt, kan følge med de tunge i blæsevejr og med de lette i let luft. Havde en super stabil serie og vinder med 12 point til den næste.  Har arbejdet meget med fysikken de sidste 12 måneder og det gav pote i blæsevejret. Min løjgang sprang i den ene sejlads og måtte køre storskødet direkte 1-1, det var go biceps træning, forklarer Contender-sejleren, der også har vundet EM i 2014 og 2018.

Og alkohol har han også droppet før VM

- Jeg har holdt mig fra alkohol i de sidste tre måneder for lige at give den en ekstra skalle. Så har jeg sejlet stævner de sidste fem weekender, så følte mig også skarp på vandet, siger Søren Dulong Andreasen.

Stævnelder fra Kerteminde Sejlklub, Hans Jørgen Ellekilde, er glad for den ros som stævnet har fået i et VM, hvor syv kvinder og 110 mænd fra blandt andet Australien, Tyskland, England, Østrig, Schweiz, Canada, Italien, Holland, Zimbabwe og Danmark var i aktion på det fynske vand. 

Resultater - se flere flotte billeder fra Sailing.pics: shop.sailing.pics/2023cwc/08jul/

content-loader
content-loader
content-loader