Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Stena Scandica er 186 meter lang og blev søsat i 2005. Foto: Stena Line

Update fra Stena Line efter brand: - Vi forstår godt, at det har været en ekstremt stressende oplevelse

Rederiet sender nu en opdatering, efter at færgen Stena Scandica mandag brød i brand. 32 passagerer nåede at blive evakueret fra skibet.

Af Sara Sulkjær |

En brand i kølecontaineren på en lastbil udbrød mandag omkring kl. 12.30 dansk tid på færgen Stena Scandica.

Det skete, mens skibet var på vej fra Nynäshamn i Sverige til Ventspils i Letland med 241 passagerer og 58 besætningsmedlemmer.

Begyndte at drive ud af kurs

Branden blev slukket af Stena Lines mandskab ved hjælp af slukningssystemet ombord. Fartøjets stabilitet blev ikke svækket, men på grund af hændelsen mistede fartøjet motorkraften og begyndte langsomt at drive ud af kurs.

Det skriver Stena Line tirsdag i en opdatering til pressen.

- Hos Stena Line sætter vi altid sikkerheden først, og derfor besluttede vi at begynde at evakuere de passagerer med ekstra behov for assistance som en sikkerhedsforanstaltning. Der var aldrig nogen umiddelbar fare, men det er vigtigt, at vi er så forberedte som muligt på ethvert scenarie, påpeger Niclas Mårtensson, CEO hos Stena Line.

Ingen tilskadekomne

Evakueringen skete på en rolig og overskuelig måde sammen med Joint Rescue Coordination Center (JRCC), og i alt blev 32 passagerer evakueret med helikopter. 26 passagerer blev taget til Destination Gotlands skib M/S Visby, som var på standby tæt på Stena Scandica.

Yderligere seks passagerer blev kørt direkte til Visby by på grund af vejrforholdene.

- Sikkerhed og vores passagerer og besætnings velbefindende har været vores fokus under hele begivenheden. Vi forstår godt, at det har været en ekstremt stressende oplevelse for vores passagerer, og jeg er stolt af, hvordan vores medarbejdere håndterede situationen.

- Jeg er lettet over, at ingen kom til skade og tilfreds med, hvor godt vores sikkerhedsteam reagerede ombord, og hvordan evakueringsprocessen blev håndteret i henhold til vores ledelsessystemer, understreger Niclas Mårtensson.

I sikker havn

Kort før kl. 21.00 dansk tid genvandt Stena Scandica strømmen takket være besætningen ombord og kunne sætte kursen mod Nynäshamn, hvor hun lagde til kaj kl. 11.10.

Der tager taget hånd om samtlige passagerer, lover Stena Line, og myndighederne er på stedet for at indlede deres rutinemæssige undersøgelse

content-loader
content-loader
content-loader