Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Stena Scandica sejler på ruten mellem svenske Nynäshamn og Ventspils i Letland. Foto: Stena Line

Sverige: 300 personer skulle evakueres fra Stena Scandica - hør nødkaldet fra færgen

En brand tvang mandag den danskflagede Stena Scandica til at udsende en nødmelding. Efter planen skulle 58 besætningsmedlemmer og 241 passagerer evakueres, men i stedet lykkedes det besætningen at få kontrol over skibet.

Af Sara Sulkjær |

Dét, der kunne have udviklet sig til en af de seneste års største evakueringer, så mandag eftermiddag ud til at blive til virkeligheden. 

Klokken 12.40 lød alarmen om brand ombord på den 186 meter lange Stena Scandica. En brand, der fik de 58 besætningsmedlemmer til at udsende et nødkald, som kan høres nederst i artiklen.

Her gør besætningen det klart, at de i første omgang vurderer at kunne håndtere situationen på egen hånd:

- Ja, vi forsøger at håndtere branden selv, bekræftes det af besætningen i nødkaldet. En melding, der senere gentages af færgens rederi:

- Branden er lokaliseret til en køleenhed på en lastbil, og besætningen arbejder i øjeblikket på at slukke branden ved hjælp af slukningssystemet ombord, skriver Stena Line mandag i en pressemeddelelse.

Frygt for grundstødning

Branden tvang ikke blot de 241 passagerer på dæk. Den betød også, at færgen uden sine to hovedmotorer mistede manøvreevnen.

Det skriver TV 2 på sin hjemmeside.

Med en drivende færge nær Gotland uden maskinkraft frygtede de svenske myndigheder, at en grundstødning kunne være undervejs. 

En større evakuering blev derfor søsat, hvis hovedformål i første omgang var at komme de omkring 70 ældre og børnefamilier til undsætning.

I havn tirsdag formiddag

Så langt nåede myndighederne aldrig. Da 25 personer var evakueret med helikopter, fik besætningsmedlemmer atter gang i motorerne, og færgen kunne for egen kraft sætte kurs mod Nynäshamn nær Stockholm.

Her forventes færgen at ankomme ved 10-tiden tirsdag formiddag. Det skriver svenske SVT tirsdag morgen i en nyhedsopdatering.

Du kan følge Stena Scandica på Marinetraffic her og høre nødkaldet fra Stena Scandica i videoen herunder:

Kilder: Stena Line, DR, TV 2 og SVT

content-loader
content-loader
content-loader