Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses KAS-vinderne med Henrik Søgaard som skipper. Henrik er tidligere verdensmester i 29er i Canada i 2007 med Søren Wiegand Kristensen. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sejlsportsliga: Værterne K.A.S. Racing tog sejren - i sidste flight

Første stævne i år for 1. division i Sejlsportsligaen var en del af Svanemøllens Vandfestival. Der blev sejlet syv flights lørdag og en enkelt søndag. Vinderne blev fundet i sidste flight, hvor matchrace-sejlerne med skipper Borch fra Roskilde Sejlklub ellers lå til at vinde.

Af Troels Lykke |

Lørdag i Kristi Himmelfartsferien, hvor de fleste sejladser blev sejlet i ligaen, blæste det voldsomt, men 33-årige Henrik Søgaard og gasterne Jesper Schytte Rohde, Jacob Dannefer og Mikkel Vinter væltede ikke i J/70erne, der ellers i frisk vind ofte smider sig som et lille barn i et supermarked ved ulvetimen.

- Vi havde godt styr på båden og var derfor ikke rigtig nede at ligge. Vi var dog tæt på at kæntre, da Aarhus fangede vores hækstag med bovsprydet, men vi kom hurtigt op igen og videre, siger Henrik Søgaard til Minbaad.dk.

Hjemmebanefordel?

Om det var vante omgivelser og hjemmbanefordel er ikke til at sige, men det var ikke desto mindre i sidste flight søndag, at stævnets vinder skulle findes.

Manglende vind fra søndag morgen gjorde, at sejladserne gang på gang blev udsat, men da der kom lidt vind, greb K.A.S. muligheden og slog Roskilde af pinden, fortæller Sejlsportsligaen.

I søndagens eneste flight mødtes toppen. Skipper Henrik Søgård fra K.A.S. Racing fortæller om sejladsen, der var afgørende:

- Dagens sejlads søndag var yderst intens, hvor top-3 sejlede i samme sejlads; Kaløvig, Roskilde og K.A.S. Sejladsen blev sejlet i let vind, hvor der i løbet af et opkryds var stor trykforskel og drejninger på +20 grader, og intet var tabt/ vundet, før vi gik over målstregen.

- At krydse målstregen foran både Kaløvig og Roskilde var fantastisk, også foran hjemme publikummet. Vi glæder os allerede til næste ligastævne i Aalborg, understreger Henrik Søgaard i en pressemeddelelse fra Sejlsportsligaen.

Vinden målte 2 m/s, så der var ikke meget at arbejde med for sejlerne. Samtidig var den konstant skiftende og drejede rundt, så banefolkene kæmpede konstant.

  Træning af Hestbæk

  For år tilbage var det Frederikshavn Seahawks, der tog en hjemmebanesejr - og om det rent faktisk var hjemmebanefordel eller ej, der gjorde udfaldet i weekenden, fortæller skipperen om her:

  - Vi vidste forud for weekenden, at vi var godt sejlende. Igennem foråret har vi løbende fået input fra KAS Racing i samarbejde Michael Hestbæk for at finjustere vores teknik samt fart.

  - Men at vi skulle være så godt sejlende, især i lørdagens blæsende sejladser, overraskede os positivt, da vi tidligere har manglet fart i den hårde luft, forklarer Søgaard.

  Masser af aktiviteter på land

  Svanemøllens Vandfestival, som blev afholdt sideløbende med ligastævnet, havde et ambitiøst festivalprogram, hvor der var aktiviteter for alle, store som små. Det lokkede folk ud på molen, hvor sejladserne kunne følges fra tætteste hold.

  Der var mange synergier, og sejlerne fik glæde af de mange aktiviteter, herunder musik og forplejning. K.A.S. havde sat det stærkeste hold af frivillige, og det var bestemt noget, der kunne mærkes.

  Se resultater fra ligaen.

  Top-5, 1. stævne, 1. division:

  1. K.A.S. RACING (18 point)
  2. Roskilde Sejlklub / Borch Racing (19 point)
  3. Kaløvig Cobras (21 point)
  4. KDY (24 point)
  5. Frederikshavn Seahawks (25 point)

  Se billeder fra weekenden  af Frederik Sivertsen

  Se billeder fra weekenden af Per Heegaard

  Næste stævne er i Aalborg, hvor vinderen af DM kåres i forbindelse med DM-ugen. Se den fulde stævnekalender: sejlsportsligaen.dk

  content-loader
  content-loader
  content-loader