Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Henrik Reese, tv. har givet ejerskabet videre til sønnen Kasper, men Henrik nægter at gå på pension. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt

I mere end 50 år har Henrik Reese drevet bådsalg på Aabenraa Havn

Reese Marin er en af landets største og mest succesfulde bådhandlere. Team Reese Marin har netop offentliggjort et rekordresultat med overskud i millionklassen Selv om Henrik Reese har rundet de 76 går han ikke efter et otium. Han vil arbejde. Aabenraa Havn tegner portræt.

Af Troels Lykke |

Henrik Reese er ikke i tvivl om, at den forholdsvis nye beliggenhed på Sydhavn er med til at bakke op om Reese Marins store succes.

– Det har givet os et boost at ligge på Sydhavn, for det giver os mulighed for at kunne klare alt selv. Vi er et af Danmarks få “super-bådcentre”, hvor vi f.eks. både kan udstille, klargøre, søsætte, tanke og tilbyde servicebådplads, ligesom vi om vinteren har 65 både på hotel i vores 3.600 m2 store hal på Sydhavn. Samtidig gør havnen det ekstra spændende for vores besøgende og kunder at være i vores bymarina med de nye flotte omgivelser på Sydhavnsområdet, forklarer Henrik Reese, skriver Aabenraa Havn i et portræt

Forårsklargøring

Reese Marins kunder er en ligelig fordeling af danske og tyske bådkøbere samt flere steder fra EU, og prisen for en ny båd hos Reese Marin ligger i spændet fra 1,5 til 15 mio. kr. Reese Marin er dansk og nordtysk eneforhandler af flere bådmærker fra værfter i Finland, Tyskland, Norge og Litauen, og hvert år sælger de omkring 50 nye både fra disse værfter. Hertil kommer så også flere brugte sejl- og motorbåde, som Team Reese Marin også handler med.

– Vi har kunder, der er kommet her gennem flere generationer. Det er slet ikke så sjældent, at en kunde spørger mig, om jeg kan huske, at jeg engang har solgt en båd til hans bedstefar. Det er altid dejligt, når kunderne kommer igen, og vi er selvfølgelig stolte af at være et af de stærkeste navne i branchen, siger Henrik Reese.

Som en af de store spillere på markedet er der altid travlt hos Reese Marin, og netop nu står leveringen af de nye solgte både og forårsklargøringen øverst på dagsordenen.

– Her i april begynder sejlersæsonen igen, så vi har haft travlt med at klargøre de nye både hen over vinteren. Også bådene, der har ligget i vinterhotel hos os, skal bundmales, poleres, klargøres og søsættes. Frem til august skal vi nå at levere ca. 80-90 både, så vi har nok at se til, siger Henrik Reese til havneavisen.

Næste generation ved roret

Selv om Henrik Reese har rundet de 76, og de fleste på hans alder nyder deres velfortjente otium, er det ikke noget, Henrik Reese har planer om. Selvom han 100% har overdraget roret til sønnen Kasper Reese og kompagnon i Reese Marin, Michael Hohmann, fortsætter Henrik Reese i virksomheden, hvor han har tegnet kontakt med Kasper frem til, han fylder 85 år.

– Min kone vil heller ikke have mig hjem, siger Henrik Reese grinende og fortsætter:

– Hun har været vores bogholder i Reese Marin i 36 år og ved derfor alt om, hvad det kræver at være bådhandler. Det er en livsstil, hvor du arbejder, når andre mennesker har fri. Du skal være klar hele tiden, ellers taber du. Det har min kone altid støttet op om. I dag bakker vi op om Kasper og Michael, der også begge har familier, der skal fungere ved siden af virksomheden. Kasper og Michael er virkelig dygtige, og jeg er bare så glad for, at de med til sikre, at Reese Marin trygt sejler videre med kurs mod de næste 50 år, siger Henrik Reese.

Holder flaget med de tre makreller højt

Med de første 50 år på Aabenraa Havn er Reese Marin er en af de virksomheder, der har været længst tid på havnen. Men for Henrik Reese, som både er æresmedlem af Aabenraa sejlclub og Kongelig Dansk Yachtklub og er professionel kapsejler med vunden verdensmesterskaber, Danmarksmesterskaber og et hav af trofæer i bagagen, går historien og det tætte forhold til havnen endnu længere tilbage.

– Jeg er vokset op et stenkast fra Aabenraa fjord og har altid sejlet, ligesom mine børn har sejlet med os, før de næsten kunne gå. Da jeg var barn og lå og padlede rundt på hjemmelavede tømmerflåder, var havnen en udpræget fiskeri- og kreaturhavn. Jeg kan huske, hvordan kreaturerne skulle i karantæne, før de kunne transporteres videre. Jeg kan også huske, hvordan vi måtte hjem i margarinebad, når vi børn havde badet ved benzinbroen, fordi vi var helt klistrede af olie og tjære. Sådan er det slet ikke mere, og det er en helt fantastisk udvikling, havnen har været igennem. I dag er det en moderne erhvervshavn, hvor det hele tiden lykkes at udvikle og tiltrække nye aktiviteter, siger Henrik Reese.

Kilde. Aabenraa Havn

content-loader
content-loader
content-loader