Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
ALEGRIA REPUBLIC, Bow n: A6, Sail n: A6, Skipper: Rodney Jones, Owner: Rodney Jones, State-Nation: QLD, Design: Ker Sydney Gts43
Kapsejlads

Sydney 39 Huntress ramte en stor klumpfisk og så ror drive væk i Rolex Sydney Hobart race

Besætningen på Huntress, en Sydney 39 cruiser/racer, som mistede roret med et brag under Sydney-Hobart race, blev reddet efter de havde drevet rundt længe i det Tasmanske hav i 5-7 meter høje bølger. Se reportage fra 10 First News, der fortæller at mandskabet blev søsyge.

Af Troels Lykke |

Skipperen fra Sydney til Hobart på Huntress, en Sydney 39 cruiser/racer, så bådens ror flyde væk efter et brag, der udløste en redning på det oprørte hav, hvor der ifølge danske Nicolai Sehested, var bølger på mellem 5 og 7 meters højde.

Victoria Logan og hendes syv besætningsmedlemmer på Huntress blev samlet op af søredningstjeneste efter uheldet 80 sømil øst for Flinders Island 

"Jeg var nedenunder på det tidspunkt," sagde Logan til Perth Now

"Rorsmanden, min partner Brent, sagde, at han mærkede noget gennem styretøjet, da vi red på en bølge, lidt af et brag.

"Rattet blev revet ud af hans hånd, og båden begyndte at bryde bølgerne voldsomt.

"Vi indså, at roret var skåret af, og vi kunne se det flyde ved siden af båden, ud i det fjerne."

Et besætningsmedlem ombord på yachten, som lige var sejlet gennem Bass Strait, var tilfældigt på radioen og loggede deres position til løbsofficials, der kontaktede redningstjenesten.

Søanker - alle led af søsyge

Logan, der sejlede sit andet Sydney til Hobart, sagde, at de brugte et søanker til at stabilisere sig, mens de ventede på myndighedernes ankomst. Næsten hele besætningen led af voldsom søsyge, sagde hun.

De blev taget til Flinders Island og er siden ankommet til Hobart, dog ikke via deres foretrukne metode.

"Vi er virkelig skuffede, fordi vi var så tæt på at afslutte løbet. Men vi er virkelig lettede over, at ingen kom til skade, og båden kan gøres klar igen," sagde Logan.

"Vi antager vi ramte en sunfish (klumpfisk, red.), fordi vi så dynger af dem nede langs kysten og på tværs af Bass Strait.

"Det var min største bekymring, fordi vi hørte rapporter om, at de var i et højt antal."

content-loader
content-loader
content-loader