Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
66 fods Alive sejlede igen i Rolex Sydney Hobart Race med en del prof-sejlerem herunder Sehested fra Kolding.

Sehested på Alive i Sydney-Hobart race: Vi ødelagde 2 spilere og 2 forsejl i 7 meter høje bølger

- Vi lå til at blive første båd i mål efter 100 fods bådene, men ødelagde desværre 2 spilere og 2 forsejl de sidste 6 timer i 40 knobs vind. Ellers var det et sjovt race, med gode race forhold den sidste del, siger prof-sejleren Nicolai Sehested, der var til 628 sømil sejlads i Australien.

Af Troels Lykke |

Nicolai Sehested, vagtkaptajn på 66 fods Alive, forklarer til minbaad.dk om den kæmpe slædetur på de 628 sømil i Rolex Sydney Hobart Race.

Og da vi spørger den tidligere jordomsejler fra Vestas og Akzonobel og nuværende SailGP-skipper på en en F40er, om hvorfor det ikke blev dem, der igen vandt sejladsen overalt efter IRC i år, lyder svaret:

- Det var perfekte forhold for TP52erne (der vandt på IRC, red.), med tiltagende vind bagfra, så det var desværre ikke nemt at slå dem. Vi fokuserede på at vinde vores division, men måtte desværre nøjes med en 2. plads.

Lå til at komme i mål lige efter 100 fods maxi racerne

- De første 30 timer af racet, var en slags delivery i let medvind, og så startede racet rigtigt 12 timer fra Hobart med store bøjler og 30-40 knob.

Vi lå til at blive første båd i mål efter 100 fods bådene, men ødelagde desværre 2 spilere og 2 forsejl de sidste 6 timer i 40 knob. Ellers var det et sjovt race, med gode race forhold den sidste del.

Bølger på 5-7 meter

Bølgerne indtil Hobart de sidste par timer var store, ca 5-7 meter. Alive er ikke nogen fartmaskine, da hun efterhånden er en ældre båd. Så gennemsnitsfarten i de forhold er omkring de 25 knob, og så kan hun runde 30-32 på en god bølge.

Om bølgerne størrelse siger Sehested.

- Bølgerne får den størrelse pga. strømmen der løber rundt omkring Hobarts rev. Så det er kun til sidste i racet man kæmper med dem.

Se fotos og video fra sejladsen: www.facebook.com/RolexSydneyHobart/

content-loader
content-loader
content-loader