Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ikke alle havde god balance til NM i Ok-jolle udfor Hellerup Sejlklub. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Frisk vind i Hellerup til OK-NM. Foto: Per Heegaard

Svenskerne dominerede på Øresund til OK-NM i Hellerup men gråmissen Bo Petersen tog sølv

Weekenden bød på Nordisk mesterskab for 59 OK-joller. Hellerup Sejlklub sørgede for perfekte rammer med fælles morgenmad samt hyggelig middag lørdag aften, fortæller Jesper Sommer, lokal Hellerup-sejler, der overvejer at gå til petanque i stedet for sejlads efter dårligt resultat. Se Heegaard-fotos.

 

Af Troels Lykke |

De mange officials og hjælpere sørgede for noget nær perfekt afvikling af tre sejladser både lørdag og søndag, fortæller Jesper Sommer fra OK-jolle bestyrelsen.

Den vestlige vindretning gav naturligvis en del udfordringer for deltagerne, med mange skift i styrke og retning. Men man må konstatere, at dem der var mest ”heldige” til at finde rundt på banen i de forhold, mærkeligt nok er dem, man også tidligere har set som medaljetagere i andre stævner – og det er jo ens for alle.

24 OK-joller fra Hellerup Sejlklub

Der deltog 59 både, primært fra Danmark og Sverige. Ud af de 59 deltagere var de 24 ”lokale sejlere” fra Hellerup.

Til trods for denne ”hjemmebane-fordel” var det imidlertid svenskerne, der satte sig tungt på de første 5 pladser, kun 60-årige Bo Petersen fra Hellerup Sejlklub, kunne blande sig med svenskerne med en flot andenplads kun slået af Thomas Hanson-Mild, tidligere verdensmester i OK-jollen.  Den danske mester Jens Eckardt deltog ikke.

Tak til Hellerup for at godt stævne, skriver Jesper Sommer, der blev nummer 46 til NM.

Resultater - se flere Heegaard-fotos fra NM.

content-loader
content-loader
content-loader