Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skagen ryger måske og det samme gør Bornholm for sejlerne. Foto: Garmin Round Denmark Race

Varslede 50 knob for Østersøen kan kompromittere sikkerhed - Garmin Round Denmark Race afkortes måske derfor

Med vindstød på op til 50 knob i Østersøen mandag vurderer stævneledelsen af Garmin Round Denmark Race, at sikkerheden for 21 både bliver kompromitteret. ”Last Call” skippermøde for deltagerne holdes lørdag formiddag kl. 10.00 i Aarhus Int. Sejlsportscenter. Start går i dag i inshore-sejlads.

Af Troels Lykke |

Der varsles storm i Østersøen. Det kan blive farligt for sejlerne, når starten går i dag lørdag for 21 mandskaber. Der ventes typisk syv dages sejlads.

Der er imidlertid forsat en vis usikkerhed i de forskellige prognoser om hvornår, hvordan og hvor hårdt vinden vil ramme sejlerne, hvilket har medført at et ”Last Call” skippermøde for deltagerne på Garmin der bliver afholdt lørdag formiddag kl. 10.00 i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. 

To afkortninger - Skagen droppes måske

- Det der med stor sandsynlighed bliver kommunikeret på skippermødet, er hele to afkortninger. 
Den første vil enten sende bådene rundt om Læsø eller Anholt i stedet for Skagen. Herefter vil bådene gå mod Helsingør hvor alle deltagere går i et obligatorisk pitstop. Hvor langt det eventuelle bliver pitstop afhænger af den forventede storm, fortæller Morten Brandt fra sejladsen i en pressemeddelse. 

Den næste afkortning vil være at udelade Danmarks østligste punkt Christiansø og i stedet gå direkte mod Danmarks sydligste punkt Gedser. Herfra går deltagerne ind på den oprindelige bane mod Lillebælt og siden mod Aarhus. 

For offshore-sejlerne gælder 

For deltagerne på offshore-banen, der startede torsdag kl. 16 vil det gælde, at deltagerne full crew kategorien sejler den oprindelige bane på 760 sømil.

For deltagerne i Doublehand kategorien sejles banen, hvor Christiansø og Bornholm udelades. For deltagerne i Singlehand kategorien vil det tvungne stop i Skagen blive reduceret fra 16 til 12 timer, hvorefter deltagerne vil sejle til Helsingør hvor de på lige fod med Inshore-deltagerne vil gå i det tvungne pitstop i Helsingør. 

Endelig beslutning træffes lørdag

Den endelige beslutning træffes lørdag morgen når de seneste vejrdata er kørt gennem et routingprogram. Beslutningen offentliggøres på det ekstraordinære skippermøde klokken 10.00 i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.   

www.facebook.com/Rounddenmarkrace

content-loader
content-loader
content-loader