Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I dag mandag morgen kl. 09.14 sejler Elliott 35 SS 9,1 knob i en nordlig retning, hvor de sejler lige syd for Tunø i mellem 10 til 14 m/sek, viser gps-tracking. Kursen er mod målstregen i Aarhus. PR-foto

Kun Elliott 35SS på banen i Garmin Round Denmark Race - søgte bølgelæ ved Samsø - men sejler nu

Michael Møllmann og gaster i Hansen Sailing Team, der netop har sejlet Fastnet Race, kæmpede i Storebælt på off shore ruten Danmark rundt, mens X79 singlehand-sejler Esben Pilegaard i nat søgte læ for stormen i Gilleleje. Han startede også i Esbjerg og skal i mål i Aarhus. Stævnet pauser pga. storm.

Af Troels Lykke |

21 både startede lørdag i Aarhus på en stærkt forkortet rute pga. storm i dag og i morgen i sejladsen. Ingen af dem sejler nu.

Og syv både startede i Esbjerg i sidste uge, heraf sejler nu kun en i Garmin Round Denmark Race. Der er tale om semi-profferne fra Hansen Sailing Team i Eliott 35 SSeren Palby Marine.

- Vi talte med skipper Michael Møllmann i går, da båden rundede Gedser, her var den forventede ankomst til Aarhus ved 7 – 8 tiden mandag morgen. Dog tog Michael Møllmann det forbehold, at meget afhang af, hvordan det varslede stormlavtryk ville ramme Danmark. Senere søndag aften havde stormen ramt den 35 fod lange racer, og ankomsten blev udsat til tidligst kl. 11., fortæller Morten Brandt fra sejladsen i en pressemeddelse.

Grov sø i Storebælt - bølgelæ ved Samsø

–  Søen er rimelig grov i Storebælt. Det kan måske forsinke os et par timer. Endnu 50 sømil igen. Båd og besætning er OK, skrev Michael Møllmann i en sms klokken 03:45. Tre timer senere og 16 sømil længere – klokken 7.00 var Palby Marine på vej mod bølgelæ ved Samsøs østkyst med endnu 34 sømil til Aarhus. Båden kunne her holde 7,5 knob. Det ser ud til, at vinden frem mod middag vil aftage en smule, inden den igen tiltager i eftermiddag.

Her mandag morgen kl. 09.14 sejler Elliott 35 SS 9,1 knob i en nordlig retning, hvor de sejler lige syd for Tunø i mellem 10 til 14 m/sek. Kursen er mod målstregen i Aarhus.

Nødhavn i Gilleleje

Den eneste tilbageværende båd i 2Star-løbet er den polske First 40.7 Polised Manx. Skipper Kuba Szymanski og Co-skipper Maciek Lato gik i nødhavn cirka klokken cirka 01 natten til mandag på Langeland i færgebyen Spodsbjerg.

En time senere gik X79-sejler Esben Pilegaard i nødhavn i Gilleleje på den Sjællandske nordkyst. Båd og skipper havde haft en hård tur.

Først fra Esbjerg til Skagen, hvor der blev sejlet i kuling i en stor del af det 222 sømil lange ben. Og siden da vinden fra det nuværende stormlavtryk for alvor ramte den 7,9 m lange båd i Kattegat søndag aften og nat.

Skipper har det godt forlyder det. Den anden tilbageværende solo-sejler på offshore banen Stig Wittrup i Moody 45 Cassiopeia ankom 16.30 til Helsingør, hvilket var i god tid før vinden for alvor ramte. Den tredje solo-sejler, der satte ud fra Skagen lørdag, Robert Kuper i den langkølede sloop Lea, valgte at udgå cirka søndag middag, hvor han satte kurs mod Grenå.

Løbet sat på pause

Hele inshore flåden ligger i tvunget pitstop i Helsingør. Løbsledelsen har sat løbet på pause og afventer, hvornår løbet genstartes. Det kommer til at ske, når vindtrykket stabiliserer sig på et niveau, hvor det vil være forsvarlig at sejle kapsejlads.  

Følg bådene: www.tractrac.com/event-page/event_20230802_GarminRoun/2715

Se live-interview: www.facebook.com/Rounddenmarkrace

content-loader
content-loader
content-loader