Gå til hoved-indhold
Småbåde
Småbåde

To udenbordsmotorer på X-Power 33C gør båden hurtigere og mere støjsvag end med indenbordsmotor - få rundvisning

Få her en rundvisning på den lækre daycruiser X-Power 33C, der fuldt udstyret koster 3,6 mio. kroner med to motorer på hækken.

Af Troels Lykke |

Siden grundlæggelsen i 1979 har X-Yachts A/S utallige gange udstillet på Boat Show Denmark, denne gang sker det med deres nye motorbåd, X-Power 33C.

Oplever større vækst med motorbåde

Efter årtier med succesfulde sejlbåde vil X-Yachts gerne have to ben at stå på - sejl og motor - også set i lyset af, at motorbådsområdet p.t. oplever større vækst end de vinddrevne både.

- Vi lancerede X-Power 33C i starten af 2021 som vores første indtog på motorbådsmarkedet. Så det er naturligt for os at præsentere den på Boat Show også; dels for at øge bevidstheden om, at vi ikke længere kun excellerer på sejlbådsområdet, og dels for at præsentere den nye variant med udenbordsmotorer, fortæller marketingchef Dennis Pfeiffer Poulsen fra X-Yachts.

Forskel på markederne Ifølge marketingmedarbejder Lærke Haldrup Hauschildt har det været interessant at opleve forskellene på de to markeder:

- Vi har en markant historie og er et meget anerkendt brand inden for sejlbåde. Men vi kan ikke uden videre overføre vores flotte ry til motorbådskunderne, især ikke internationalt. Så vi er godt i gang med at bygge fortællingen op til en ny målgruppe, og der er bådudstillingen i Fredericia et vigtigt element. Vi forventer stor interesse og stor travlhed på standen, siger Lærke Haldrup Hauschildt.

Lynhurtig og med skandinavisk look

Den udstillede X-Power 33C er udstyret med to gange 300 HK benzin-påhængsmotorer og adskiller sig derved fra den hidtidige dieseldrevne inboard-model.

- I forhold til komfort, støjniveau, fart (op til 49 knob) og mulighed for at styre med joystick giver det en anden oplevelse. Men generelt er det jo en luksusbåd, som ganske enkelt sejler godt. Der er tale om en elegant, ret åben båd efter danske normer, men med utvetydigt skandinavisk design, mulighed for at lukke af og med effektive varmesystemer om bord, siger Sales Manager Martin Lindbæk, som i toppen af videoen giver en rundvisning på båden til motorbaadsnyt.dk.

Kan styres med et joystick

I versionen med påhængsmotor bliver X-Power 33C meget brugervenlig, fordi den så kan styres med et joystick. Båden får desuden aktiv trim, adaptiv fartpilot og forbedrede motordata i instrumenterne via multifunktionsskærme fra Simrad, fortæller X-Yachts på deres hjemmeside.

X-Power 33C har flere gode egenskaber. Båden har et stort og rummeligt cockpit med tre fremadvendte sæder og otte sæder i en stor sofa. Støjniveauet var lavt lige fra starten, men sænkes yderligere med påhængsmotorerne.

Topfart med 2×300 hk påhængsmotorer er opgivet til 49 knob. 

X-Power 33C
Længde: 10,2 m
Bredde: 3,1 m
Dybde: 1,1 m
Vægt: 4.250 kg
Motor: indenbords Yanmar 8 LV 320–370 hk
Påhængsmotor 2×300 hk
Brændstof: 380 liter
Vand: 108 liter
Opbevaringstank: 38 liter
Værft:  www.x-yachts.com  

content-loader
content-loader
content-loader