Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Modellen er udviklet i samarbejde med Yamaha og Mercury. PR-tegning
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

X-Power 33C nu også med to påhængsmotorer

X-Yachts første motorbådsmodel – X-Power 33C – fås nu også i en model med dobbelt påhængsmotor. Tidligere versioner af denne stilrene båd med svenskudviklet skrog har tidligere kun været tilgængelig med V8 indenbords diesel.

 

Af Troels Lykke |

X-Yachts i Haderslev store ændringer, da de købte bådmodellen, der først blev udviklet under navnet HOC 33.

Så var det et helt svensk produkt med skrog fra Petestep, som udvikler effektive skrog med gode egenskaber til hurtige både. Petestep bruges af flere store bådproducenter i Europa, fortæller svenske Båtliv.se.

Efter den første model af X-Power 33C blev søsat, solgte værftet tæt på 15 både, hovedsageligt til bådejere, der allerede havde en sejlbåd fra X-Yachts.

De bemærkede en klar efterspørgsel fra kunderne efter en model med påhængsmotor og lancerede en på Cannes Yachting Festival i efteråret. Modellen er udviklet i samarbejde med Yamaha og Mercury.

Den første båd i påhængsmotorserien er søsat med 2×300 hk. Den vil også blive tilbudt med mindre motorer samt enkelt ophæng.

Kan styres med et joystick

I versionen med påhængsmotor bliver X-Power 33C meget brugervenlig, fordi den så kan styres med et joystick. Båden får desuden aktiv trim, adaptiv fartpilot og forbedrede motordata i instrumenterne via multifunktionsskærme fra Simrad, fortæller X-Yachts på deres hjemmeside.

X-Power 33C har flere gode egenskaber. Båden har et stort og rummeligt cockpit med tre fremadvendte sæder og otte sæder i en stor sofa. Støjniveauet var lavt lige fra starten, men sænkes yderligere med påhængsmotorerne.

Topfart med 2×300 hk påhængsmotorer er opgivet til omkring 40 knob. Den nye model begynder at blive leveret i begyndelsen af ​​2024.

X-Power 33C
Længde: 10,2 m
Bredde: 3,1 m
Dybde: 1,1 m
Vægt: 4.250 kg
Motor: indenbords Yanmar 8 LV 320–370 hk
Påhængsmotor 2×300 hk
Brændstof: 380 liter
Vand: 108 liter
Opbevaringstank: 38 liter
Værft:  www.x-yachts.com  - se video i bunden af artikel, hvor båd er med indenbordsmotor:

content-loader
content-loader
content-loader