Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Buksesnedkeren opgraderes løbende og har bl.a fået helt nye sejl og bovspyd. Båden er en One Off konstruktion, bygget i 1988 i Sletten og tegnet af den berømte franske konstruktør Schubert Nouvell.

Buksesnedkeren, 65 fods mahogni-ræser, melder klar til Palby Fyn Cup i starten af juni

Buksesnedkeren fra 1988 er en af Danmarks største- og mest vindende kapsejladsbåde gennem tiderne. I år 2000 satte den rekord med den hurtigste sejltid for kølbåde ved Palby Fyn Cup på 14:07:32, og ingen anden kølbåd har siden slået den rekord. Nu stiller den op i Bogense den 2. juni.

Af Troels Lykke |

Til Palby Fyn Cup , 2. til 4. juni fra Bogense Sejlklub, vil besætningen bestå af 15-16 sejlere i alle aldre.

”Målet er at komme først rundt om Fyn og hvis vinden er til det, så kunne det jo være sjovt at sætte ny rekord”, siger formand for foreningen Niels Bank.

Den hurtigste sejltid for kølbåde ved Palby Fyn Cup er på 14:07:32 og er netop sat af Buksesnedkeren fra Øresund.

Men Buksesnedkerens bedste rekord om Fyn blev sat fra Korshavn på Nordfyn i 1990, hvor de sejlede rundt om Fyn i Classic Fyn Rundt i tiden 13 timer 59 minutter og 32 sekunder, oplyser Claus Hamdrup fra Kerteminde Sejlklub.

Bygget af mahognifiner

I 2021 blev Foreningen til Buksesnedkerens bevarelse stiftet. Det er et stort arbejde at vedligeholde den 65 fods store båd, som er bygget af mahognifiner og er en ren træbåd. Båden opgraderes løbende og har bl.a fået helt nye sejl og bovspyd.

Båden er en One Off konstruktion, bygget i 1988 i Sletten og tegnet af den berømte franske konstruktør Schubert Nouvell.

palbyfyncup.dk/

content-loader
content-loader
content-loader