Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

X-79 måtte tage sig selv i mål i Palby Fyn Cup - målbåden var sejlet i havn flere timer før

- Vi finder selv ud. Sejlerfesten var nemlig lukket for længst da Gert Sørensen og mandskab i en X-79er fra Faaborg kom i mål søndag morgen ved 8. tiden efter 47 timers sejlads, men Bogense Sejlklub skrev at sidste båd, en Maxi 34, var i mål klokken 02.46 søndag morgen.

Af Troels Lykke |

Der var smil søndag morgen da vi i Bogense mødte Gert Sørensen og X-79-holdet EquinoX fra Faaborg.

De måtte nemlig tage sig selv i mål i Palby Fyn Cup, de orienterede Bogense Sejlklub om at de havde taget sig selv i mål ved indsejlingsbøjer ved Bogense Havn, for målbåden var nemlig sejlet i mål efter en Maxi 34 fra Assens Sejlklub kom i mål, som sidste båd - troede man i klubben.

Der var tilsyneladende sket en kommunikationsfejl mellem X-79eren og klubben.

Smed anker ved Æbelø - ingen lys i lanternerne

X-79-holdet med Gert Sørensen var da også noget presset, man manglede lys i lanternen og havde valgt at overnatte tre timer ved Æbelø før man gik i 'mål' i Bogense, hvor der altså ikke var nogen modtagelse med en målbåd. Men der var kaffe og rundstykker til holdet, fortæller Bogense Sejlklub.

Sejlede efter Krak-app

Holdet, hvis tur rundt om Fyn tog lidt over 47 timer, havde også navigationsudfordringer, da man sejlede efter en Krak-app, som man kan høre mere om i videoen i toppen af artiklen. Holdet, der har to års erfaring i X-79eren, sejlede uden kortplotter. Det var lidt svært, fortalte holdet, der lærte meget på turen.

Holdet fra Faaborg er nu opført i resultatlisten, som gennemført båd.

Se Peter Brøgger fotos fra sejladsen

content-loader
content-loader
content-loader