Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
DH-DM på Øresund med båd med Anton fra KØS Sejlsport om bord. Foto: www.sailing.pics / Mogens Hansen

KØS Sejlsport indleder samarbejde med sejlklub i Ukraine

Anton Seehausen fra KØS Sejlsport er måske kun 18 år, men han er heldigvis bevidst om, hvilken forskel han kan gøre. Et møde med en mand fra Ukraine blev starten på et samarbejde, der kommer til at skabe oplevelser og bidrage til livskvalitet for børn i en sejlklub i Ukraine.

Af Cille Rosentoft |

Den store drøm for KØS Sejlsport og Anton Seehausen er at lave en sommercamp for begge klubber. Men det kræver sponsorer, som har lyst til at støtte projektet.

- Vi har indgået et officielt samarbejde mellem KØS Sejlsport og Nikopol Sailing Club Anchor i Ukraine med fokus på at skaffe udstyr til den ukrainske klub, men også som en dansk venskabsklub, hvor der kan udveksles erfaringer og træningsidéer.

Minbaad.dk har snakket med Anton Seehausen, som sammen med KØS Sejlsport har indgået et samarbejde med sejlklubben Nikopol Sailing Club Anchor, som holder til i Ukraine.

Anton er 18 år og går i 2.g på Lyngby Handelsgymnasium. Når han ikke går i skole, har han mange forskellige roller i KØS Sejlsport:

- Min primære opgave er som cheftræner, hvor jeg varetager koordinering af træning, rekruttering og uddannelse og videreuddannelse af vores trænere, fortæller Anton og fortsætter:

- Derudover er jeg træner på vores kapsejladshold og bestyrelsesmedlem i klubben. En del af koordineringen og planlægningen af træning er også samarbejde med andre klubber i området, og nu også på tværs af landegrænser, uddyber Anton.

Kom til Danmark i februar 2023

Hvordan det gik til, at KØS Sejlsport nu har etableret et samarbejde med Nikopol Sailing Club Anchor, fortæller Anton om her:

- Vi havde noget udstyr til salg, og Mykyta Prus, som helst vil kaldes Nikita, kontaktede mig for at komme og kigge på det med henblik på at sende det til deres klub i Ukraine. Det viste sig, at det udstyr, vi havde til salg, ville være svært at få ind over grænsen til Ukraine, og derfor var han mere interesseret i nogle joller såsom Optimistjoller og den slags, forklarer Anton.

Nikita kom til Danmark med sin familie i februar 2023 og har siden da ønsket at give noget tilbage til den sejlklub, som hans far har grundlagt, og som han selv har haft en del med at gøre, inden han flygtede fra Ukraine.

Nikita stod både for reparationer og vedligehold og fungerede som træner for børnene. Derudover arrangerede han og hans kone konkurrencer i sejlklubben.

Venskabsklub med store mål

Efter det første møde har Nikita og Anton holdt kontakten, og Anton har hjulpet med at skaffe tøj og udstyr via sit netværk i “Sejlerdanmark”. Det har ført til, at arbejdet med at etablere et officielt samarbejde mellem KØS Sejlsport og Nikopol Sailing Club Anchor nu er igangsat.

- I første omgang skal vi have en venskabs-/ samarbejdsklub, hvor vi kan dele erfaringer med træning og øvelser, fortæller Anton og forklarer videre:

- Derudover skal vi hjælpe dem med at skaffe mere udstyr, som kan sendes til dem. Det er vores plan i første omgang.

Ukrainske sejlerbørn skal til Danmark

Alle parter håber dog at få endnu mere ud af samarbejdet og den mere langsigtede plan er derfor at invitere sejlerbørnene fra Ukraine på camp i Svanemøllen. En drøm, som Anton godt er klar over kræver både hårdt arbejde og økonomi. Men det afskrækker ham ikke, og målet er at finde sponsorer og samarbejdspartnere, som kan hjælpe.

 - Der må da være andre, der kan se sig selv være med til at give de her fantastiske unger et afbræk fra hverdagen, argumenterer Anton med overbevisning i stemmen.

Hvis du læser med her og tænker, at du kan se dig selv som en del af dette projekt, må du endelig tage kontakt til os, så videreformidler vi til Anton og KØS Sejlsport.

Det drejer sig både om økonomisk og praktisk støtte til en fysisk camp og udstyr, som kan sendes til Ukraine. Du er velkommen til at tage kontakt, uanset om du er privat eller repræsenterer en virksomhed.

content-loader
content-loader
content-loader