Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den dramatiske hændelse fandt sted cirka 700 sømil ud for Cornwalls kyst i det sydvestlige England. Sejleren blev reddet, men tilsyneladende ikke båden. Foto: Royal Air Force

Norsk sejler knækker to master på Atlanterhavet og bliver reddet 700 sømil fra England

Det skriver det britiske luftvåben, Royal Air Force. Nordmandens var stærkt beskadiget i stormen Ciarán, som har skabt 10 meter høje bølger i Atlanterhavet efter vind af orkanstyrke her i starten af november. Begge master på båden knækkede, som følge af skaderne fra stormen, skriver RAF.

 

Af Troels Lykke |

Den norskregistrerede sejlbåd sendte sendte 2. november et nødsignal. Den dramatiske hændelse fandt sted cirka 700 sømil ud for Cornwalls kyst i det sydvestlige England, skriver Royal Air Force på deres hjemmeside.

Et Poseidon-fly fra 210-eskadronen i RAF var central i at redde nordmanden, skriver RAF. Den overvågede båden for at sikre, at nordmanden ikke var faldet overbord. De førte også et handelsskib til det sted, hvor manden var, som skulle redde ham.

I første omgang blev en fransk flåde, FA50 Falcon, søsat for at lokalisere fartøjet og bekræfte, at kaptajnen var i live.

Var klar til at smdie redningsflåde

Royal Air Force forklarer:

Flyet Poseidon fra 201 Squadron overvågede sejlbåden for at sikre, at kaptajnen forblev ombord. Hvis han var røget over bord, ville flyet have smidt sine redningsflåder og kapsel med overlevelsesudstyr. Poseidon-besætningen guidede et handelsskib kaldet Green Azure til stedet for at redde den norsk sejlere.

RAF arbejdede tæt sammen med en række britiske og internationale agenturer, herunder HM Coastguard, for at sikre, at sømanden blev returneret i sikkerhed.

Se video af redning, filmet af Royal Airforce

content-loader
content-loader
content-loader