Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hætte og krave kan afmonteres på Musto-jakken. PR-foto

Mustos nye teknologiske HPX kollektion bruges af 11. Hour Racing og Malizia i The Ocean Race

Sejlertøjet er konstrueret af stærkt GORE-TEX Pro-stof, med den mest robuste vandtætte membran, specielt til at holde saltvand ude og forblive ekstremt åndbar under tryk.- Komfort og bevægelsesfrihed er altafgørende, siger 11th Hour-skipper Charlie Enright..

Af Troels Lykke |

Efter tre år med intensiv forskning, innovation og udvikling har Musto lanceret sin næste generation, top-til-tå HPX Collection.

HPX er designet til at beskytte sejlere mod nogle af de hårdeste miljøer på jorden og bliver sat igennem sine trin ombord på 11th Hour Racing Team og Team Malizia i The Ocean Race 2022-23 og over 700 sejlere på det kommende Clipper 2023-24 Race, lyder det fra Musto i en pressemeddelelse.

Udvalget af elleve nye HPX-produkter arbejder i et trelagssystem og bygger på et forhold til GORE-TEX, der startede i 1994.

Prototyperne blev nøje undersøgt og testet af det amerikansk-baserede offshore-sejlerhold, 11th Hour Racing Team og andre #TeamMusto-ambassadører, Sam Davies, Jérémie Beyou og Clarisse Crémer.

Sejlertøjet er konstrueret af det stærkeste GORE-TEX Pro-stof, den mest robuste vandtætte membran, specielt til at holde saltvand ude og forblive ekstremt åndbar under tryk.

Den nye HPX-kollektion

Den helt nye HPX-kollektion inkluderer en top og bukser med basislag, en mellemlagsjakke og salopette, outer-layer smock, jakke og bukser på ydre lag (sidstnævnte til mænd og kvinder), en tørdragt, handsker og vandtætte sokker.

HPX-serien i elleve dele inkluderer det nye GORE-TEX Pro-stof på tværs af alle HPX-yderlag, en kvindespecifik yderlagsbuks, GORE-TEX INFINIUM™-mellemlag og avancerede basislag med forstærkede albuer og knæ.

XVR Interconnect modulære kravesystem blev udviklet i samarbejde med 11th Hour Racing Team, som havde brug for et mere tilpasningsdygtigt sæt på grund af det nye lukkede cockpit ombord på deres 60 fods IMOCA racerbåd.

Krave og hætte kan tages af

Den udvendige krave og hætte på jakken og tørdragten er fuldstændig aftagelige, hvilket gør behovet for en separat tør jakke.

Kollektionen er blevet konstrueret til at sikre, at alle lag arbejder sømløst sammen for at give det højeste niveau af ydeevne og komfort fra Musto til dato. HPX tørdragten har en indgang med delt talje og redningsvestkompatibilitetsdesign for at give bevægelsesfrihed og adgang til kraven, hætten og lommerne.

Det 100 % genanvendte ansigtsstof i de ydre lag, kombineret med GORE-TEX Pro-membranen og en opløsningsfarvet mikrogitterbagside, er et Bluesign-godkendt 3-lags stof.

Musto Ambassadører er 11th Hour Racing Team (Charlie Enright, Jack Bouttell, Francesca Clapcich, Simon Fisher, Justine Mettraux og Amory Ross) er iført HPX i The Ocean Race 2022-23, såvel som konkurrenterne Team Malizia (Boris Herrmann, Will Harris, Rosalin Kuiper, Nicolas Lunven og Antoine Auriol).

Skipper: Komfort og bevægelsesfrihed er altafgørende

Charlie Enright, Skipper af 11th Hour Racing Team, kommenterede:

"Vi har været en del af Musto-udviklingsprocessen for næste generation af HPX i de sidste tre år. Hvert par måneder ville en ny sending af produktet blive sendt til os for at bære Mālama ombord, og derefter ville vi udrede med Musto om områder, som vi mente kunne revideres og forbedres. Det har været en virkelig stringent proces, og som vi alle har nydt at være involveret i.

“Komfort og bevægelsesfrihed er altafgørende, når du sejler en offshore-båd som en IMOCA; du kan ikke begrænses af dit tøj. Mustos HPX giver os den frihed, varme og komfort og er godt tilpasset vores bæredygtighedsværdier, hvilket giver os mulighed for at fokusere på at gøre det, vi er bedst til."

"Når der ikke er meget plads på båden, skal dit sæt være kompakt, men stadig levere kvalitet, beskyttelse og ydeevne," siger teammedlem Justine Mettraux.

Flere klimaer jorden rundt

"Med The Ocean Race kæmper du også med mange forskellige klimaer, og du skal være i stand til at tilpasse dig hurtigt. Jeg finder HPX Merino Base Layers særligt alsidige i den henseende; de er varme nok til at bære som underlag, men også meget åndbare, så de står godt alene i cockpittet (der er lukket på en IMOCA, red.).”

Priser fås hos Musto og Helly Hansen-agent Peter Riisberg: Peter.riisberg@hellyhansen.com

content-loader
content-loader
content-loader