Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne går ind i dette event som nummer to i den samlede liga, og har en mulighed for at afslutte året på stærkeste vis og lægge pres på de førende Australien. Foto: Ricardo Pinto

Sehesteds SailGP-hold satser på stort resultat i sidste Sail Grand Prix i 2023 i Dubai

ROCKWOOL Danmark SailGP-holdet stiller op til det sidste Sail Grand Prix i 2023 i weekenden, når Emirates Sail Grand Prix præsenteret af P&O Marinas kommer til Dubai.

Af Troels Lykke |

Danskerne går ind i dette event som nummer to i den samlede liga, og har en mulighed for at afslutte året på stærkeste vis og lægge pres på de førende Australien.

Der er kun syv point mellem de to hold, når vi når halvvejs i Sæson 4, og den danske kaptajn Nicolai Sehested håber, at ROCKWOOL-holdet kan fortsætte deres positive momentum i Mellemøsten.

"Det er selvfølgelig en lang sæson, men vi er meget tilfredse med, hvor vi står lige nu," tilføjer han. "Den store test er, om vi kan holde det kørende gennem Dubai og ind i de næste få events - og det handler alt om at nå den sidste trekløver ved sæsonens slutning."

Slingsby på barsel

Australien vil være uden kaptajn Tom Slingsby i Dubai, da han er på barsel, så Flying Roos vil have den afgående USA-kaptajn Jimmy Spithill ved roret for at fylde ind.

Sehested afviste virkningen, som ændringen kunne have på ledernes præstation.

"Det er ikke en dårlig stedfortræder, er det? Se, Jimmy har sejlet i disse både i årevis - og viser konsekvent, at han er blandt de bedste. Han vandt sin sidste event i Cádiz, og han vil være på udkig efter at bevise et punkt."

Han tilføjer: "Det bliver interessant at se, om australierne ændrer deres stil, men jeg forventer ikke et stort fald i præstationen."

The Emirates Sail Grand Prix er det eneste globale sportsbegivenhed, der finder sted under COP28 - verdens største klimakonference - som også afholdes i Dubai.

Det markerer en intens uge med aktivitet for SailGP-atleter - inklusive både Anne-Marie Rindom og Katja Salskov-Iversen, der afholder separate workshops i COP28's grønne zone.

Generalsekretær på rundvisning

ROCKWOOL Danmark SailGP-holdet bød på tirsdag FN's generalsekretærs særlige udsending til oceanen Peter Thomson til SailGP-stedet for en rundvisning og en oplevelser på vandet.

"Det er super inspirerende at møde globale ledere som Peter, der er i Dubai og fører samtalen om beskyttelse af vores planet," sagde Sehested.

"Vi er virkelig ærede over, at ambassadør Thomson, i en af de travleste uger på året, tog sig tid til at besøge os og lære mere om ROCKWOOL, SailGP og alle de purpose initiativer, vi er fokuseret på, såsom Impact League."

Han tilføjer: "Det er godt at høre positive tilbagemeldinger på de bestræbelser, vi gør, og for bedre at forstå, hvordan globale sportsgrene som SailGP kan inspirere andre i verden, og hjælpe os med at nå vores fælles klimamål."

SailGP-fans kan finde ud af, hvordan og hvor de kan se med på action ved at gå til sailgp.com/watch og vælge deres marked.

content-loader
content-loader
content-loader