Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Team New Zealands mast kollapser meget dramatisk i Saint-Tropez SailGP - danskerne i front efter lørdagen

Der var drama under dagens sidste kapsejlads, da New Zealand SailGP Team led vildt vingekollaps, der medførte store skader på båden. Utroligt held at ingen sejlere blev ramt Nicolai Sehested og Rockwool-holdet fører a-point over kiwierne. Se sejladserne i dag fra kl. 11.50 på TV 2 Sport X.

Af Troels Lykke |

Danmarks SailGP Team fører feltet an halvvejs i France Sail Grand Prix i Saint-Tropez efter en første løbsdag fyldt med drama.

Anført af skipper Nicolai Sehested snuppede danskerne to podiepladser i de tre sejladser og sikrede sig førstepladsen på ranglisten på en dag, der var præget af straffe og skader.

I en tiltagende brise tog Team Rockwool SailGP tredjepladsen i dagens åbningsløb og fortsatte dermed den gode form, der blev vist i Practice Racing fredag, hvor danskerne tog førstepladsen med to løbssejre ud af tre, skriver Rockwool-holdet til pressen.

Tog andenplads og fører nu

Det blev en syvendeplads i anden sejlads, inden Sehested og holdet scorede en andenplads i dagens sidste aktion. Dermed sikrede det danske SailGP-hold en samlet førsteplads forud for en ”Super Søndag” i Saint-Tropez.

"Vi er selvfølgelig glade for at være godt med, når starten går på den anden løbsdag, men vi har meget at forbedre forud for i morgen," indrømmer Sehested, som samtidig glæder sig:

"Forholdene var virkelig vanskelige i dag og testede holdet fuldt ud. Med de omstændigheder er det virkelig glædeligt, at vi kunne holde os i toppen. Nu skal vi gøre os klar til i morgen søndag og sørge for at booke vores plads i finalesejladsen".

Det danske hold er startet den fjerde sæson med stil i det, der kaldes kapsejlernes Formel 1. Holdet missede en finaleplads i Chicago med de mindst mulige marginaler i juni og kom i finalesejladsen i Los Angeles i juli.

"Vi vokser stadig som hold. En del af den proces er at få mulighederne til at tælle. Men vi er supertilfredse med, hvordan vi har startet sæsonen, og nu går vi efter at sætte konsistente præstationer sammen. Det handler om at være strategisk og tålmodig. Først skal du gøre alt det rigtige for at komme i finalen, og når du kommer dertil, skal du sætte alt på spil for at snuppe sejren", siger Nicolai Sehested.

Dramatisk vingekollaps hos kiwierne

Der var drama under dagens sidste kapsejlads, da New Zealand SailGP Team led et dramatisk vingekollaps, der medførte store skader på båden. Ingen sejlere kom heldigvis noget til. SailGP undersøger i øjeblikket hændelsen.

"Det er ret chokerende optagelser at se, og vi er selvfølgelig lettede over, at alle ombord er i sikkerhed. Vi håber, at kiwierne er tilbage så hurtigt som muligt", fortæller Nicolai Sehested.

Fans kan se Race Day 2 af France Sail Grand Prix fra 1330 CEST. TV2 Sport x viser sejladserne fra 11.50 søndag.

Se stilling efter lørdagens sejladser

content-loader
content-loader
content-loader