Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nu går det snart løs i Helsingør. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen gæster Sjælland Rundt Sailing Week den kommende uge

Efter tre ugers pause er Sejlsportsligaen tilbage, denne gang som en del af Sjælland Rundt Sailing Week. Her forventes omtrent 1200 sejlere til Helsingør for at deltage i de mange forskellige kapsejladser. Sejlsportligaens 1. division åbner ballet 10.-11. juni.

Af Troels Lykke |

Sejlsportsligaen gæster Sjælland Rundt Sailing Week den kommende uge, hvor banen ligger på vandet lige ud for nordmolen. Det giver tilskuerne en fantastisk udsigt over sejladserne, og mulighed for at mærke spændingen helt tæt på.

På molen er etableret en hyggelig og festlig sejlerlounge, og sejladserne bliver krydret med livespeak fra udsigtsplateauet. Alle er velkomne til at komme og nyde de aktionprægede sejladser, skriver sejlsportsligaen til pressen.

Spænding i toppen

Efter et tæt og spændende løb ved det seneste stævne i Svendborg, hvor Roskilde, Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (KAS) og Bandholm kæmpede om førstepladsen, formåede Roskilde at løbe med sejren. 

Tre uger er passeret siden da, og meget kan være ændret siden sidst. Holdene har fået mere træningstid, og de nye farvande byder på andre vind- og strømforhold. 

Manges øjne hviler naturligvis på holdene, der sluttede i toppen i Svendborg. Mon ikke der bliver justeringer i den samlede tabel?

Skipper for KAS Flow, Henrik Koefoed Søgaard, siger:

”Det gode resultat i Svendborg kom lidt bag på os. Vi havde mere beskedne forventninger inden stævnet, og tager ikke til Helsingør og forventer en gentagelse. Hvis vi når vores generelle målsætning om; at være skarpe i alt, hvad vi gør; at hele tiden forbedre os på de ”små detaljer”; og at have det sjovt undervejs, så er vi tilfredse og må så se, hvor langt det rækker.”

KAS endte på en samlet 4. plads sidste sæson.

Nuværende top-3 i Sejlsportsligaen 1. division

1.      Roskilde Sejlklub             – 1 point

2.      KAS Flow                           – 2 point

3.      Bandholm Sejlklub          – 3 point

Følg med i Sejlsportsligaens sejladser og se resultater her.

Sejlsportsligaens 1. division åbner ballet d. 10-11. juni, mens 2. division sejler 17.-18. juni.

Samarbejde med Sjælland Rundt Sailing Week

Det bliver én stor sejlerfest, når Sejlsportsligaen slutter sig til Sjælland Rundt Sailing Week fra d. 10-18. juni, hvor omtrent 1200 sejlere, danske som udenlandske, kommer og deltager. 

Stævneleder for Sjælland Rundt, Martin Anfeldt: 

”Helsingør Sejlklub er glade for at være vært for Sejlsportsligaen under Sjælland Rundt Sailing Week. Vi har et utrolig godt samarbejde med ligaen, og stævnet understøtter vores strategi om at have fokus på sejlads gennem hele ugen. Sejlsportsligaens stævne foregår tæt på land og er derfor utrolig publikumsvenligt. Vi har de rette rammer for at publikum kan se stævnet og mærke stemningen helt tæt på. Vi ser frem til at byde ligaen og alle sejlerne velkommen til Helsingør Nordhavn.”

Der er aktiviteter i Helsingør Nordhavn hele ugen, hvor der desuden sejles Anholt Race, ORC Double-Handed og Sjællandt Rundt. Læs mere om de mange aktiviteter på https://sjaellandrundt.dk.

content-loader
content-loader
content-loader