Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Helsingør Sejlklub ser frem til 8 festlige dage. Foto: Katrine Bertelsen

Sjælland Rundt Sailing Week - Helsingør Sejlklub inviterer til sejlerfest med 1200 sejlere

Nu er det endelige program på plads til Sjælland Rundt Sailing Week i Helsingør. Med masser af sejlads og et brag af en koncert. Det hele starter 10. juni.

Af Anna Brinch |

Der venter sejlere og besøgende otte dages fest i Helsingør Nordhavn, når Sjælland Rundt Sailing Week starter lørdag d. 10. juni.

Sejlerfesten lægger ud med Sejlsportsligaens 1. division, hvor over 100 deltagere sejler de mange korte og heftige sejladser, der er en del af ligaens koncept. Det kan følges fra Nordre mole lørdag d. 10. og søndag d. 11. juni, fra kl. 10 – 16, hvor en speaker løbende kommenterer sejladserne.

Kl. 12 åbner teltet på midtermolen, hvor der kan købes mad og drikkevarer akkompagneret af levende musik. Teltet har åbent hver dag fra 12 – 21. Omtrent 1200 sejlere deltager i de mange forskellige sejladser, og de kommer både fra ind- og udland. 

– Vi har lagt vægt på, det skal være en national og international begivenhed, til glæde for sejlerne, borgerne i Helsingør og alle, der har lyst til at kigge forbi, siger Erik Stannow, der sidder i stævneledelsen.

Skolesejlads i Ligabåde

Mandag d. 12 og tirsdag d. 13, er der skolesejlads for unge fra Helsingørs folkeskoler og erhvervsskoler, der kan prøve kræfter med ligaens J70-både.

Sideløbende med liga og skolesejlads, begynder målingerne af ORC-klassens både. Starten for ORC går onsdag d. 14. juni kl. 10, hvor 40 både sendes ud på en forlænget Sjælland Rundt, hvor ruten også inkluderer en tur rundt om Læsø, en sejlads på godt 360 sømil. 

Onsdag kl. 9 åbner RaceVillage, ved teltet på midtermolen, hvor SRSWs sponsorer med deltagelse af Helly Hansen, Garmin, Elvstrøm Sails, Palby, Columbus, Selected Advice mm. viser et udpluk af deres varer, samt kaffe og kagevogn og meget mere... 

Foredrag med Emil Midé Erichsen og Jesper Radich

Senere onsdag fortæller Emil Midé Erichsen om sine oplevelser på de syv have, i teltet på midtermolen kl. 18. Senere giver Match Race verdensmester og indfødt Helsingoraner Jesper Radich en indføring i, hvordan man bedst forbereder sig på en god tur Sjælland Rundt.

Mere end 100 frivillige

Et stort arrangement som SRSW kan ikke gennemføres uden frivillige, og mere end 100 frivillige fra Helsingør Sejlklub samt frivillige til liga-sejladserne fra Hornbæk og Nivå sejlklubber assisterer med alt det praktiske.

Sjælland Rundt

Torsdag går det så løs for de 180 både, der skal sejle den traditionelle Sjælland Rundt. Starterne kan følges fra Nordre mole, hvor første start går kl. 10.00. Det er 77. gang den legendariske distancekapsejlads sejles, og en enkelt sejler eller to har sejlet sejladsen mere end 30 gange.

Vi ved ikke hvilken vej bådene bliver sendt rundt om Sjælland, formentlig nord om, men det ved vi mere om, når vi er tættere på, siger Martin Anfeldt, stævneleder for Sjælland Rundt Sailing Week..

Allerede fredag begynder de første både at komme i mål. Alle både kan løbende følges på TracTrac, på linket her. tractrac.com

Lørdag den 17. juni kommer der stadig både i mål, og kl. 10 starter Sejlsportsligaens 2. divison ved Nordre Mole. Løbene speakes live. Lørdag byder også på modelbådssejlads i det lille bassin lige nord for midtermolen. Det er Dansk Modelbådsklub det står for løjerne. Om aftenen er der sejlermiddag og præmieoverrækkelse på Madværftet.

Et brag af en koncert

Sailing Week samarbejder med VeteranSupport, som lørdag den 17. holder stor musikfestival på Helsingør Nordhavn kl. 15. Koncerten afslutter VeteranMarchen, der ligesom koncerten er åben for alle. Den kan du tilmelde dig, og læse mere om her. veteransupport.dk

Entréen til koncerten er 100 kroner, og pengene går ubeskåret til veteransagen.

Koncerten starter med tattoo ved Søværnets Tambourkorps, og på musikscenen, der ligger på Nordhavnens sydlige areal tættest på Kronborg, kan man høre Danseorkesteret, Zididada, Tørfisk, Chief One & Rockers by Choice, Beverly Hills Orchestra, Rubberband og Copenhagen Drummers. 

Søndag den 18. juni slutter Sjælland Rundt Sailing Week. Sejlsportsligaens 2. division sejler igen fra kl. 10-16 fra Nordre mole. Under hele stævnet, fra d. 10-18. juni, er teltet på midtermolen åben fra kl. 12-21 med god mad, drikke og levende musik. 

– Vi i Helsingør Sejlklub er stolte og glade over at have stablet en stor sejlerfest på benene. Vi glæder os til at se mange sejlere og interesserede til Sjælland Rundt Sailing Week, slutter Erik Stannow.

I kan læse mere på sjaellandrundt.dk

content-loader
content-loader
content-loader