Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne er klar i Sydfrankrig på sorte F50er. Foto: Simon Bruty/SailGP

Dansk Rockwool SailGP-hold klar til Saint-Tropez - svært sted at sejle, siger Sehested

SailGP-flåden er i denne weekend tilbage i Saint-Tropez. Her skal France Sail Grand Prix afgøres. Det er starten på hård periode med tre events på bare seks uger. ”Det bliver knald eller fald for sæsonen”, siger skipperen på det danske SailGP-hold, Nicolai Sehested. Se sejladser live på TV 2.

Af Troels Lykke |

Efter to åbningsdueller i USA, med grandprixer i både Chicago og Los Angeles i juni og juli, rykker sæson 4 videre til Europa, hvor de 10 SailGP-hold skal ud i spændende opgør i Saint-Tropez-bugten.

Det danske Rockwool SailGP-hold ankommer til Frankrig på en delt andenplads efter en stærk start på fjerde sæson. Skipper Nicolai Sehested er opsat på, at holdet skal omsætte sine erfaringer til sejre i det, der tegner til at blive en udfordrende event:

"Saint-Tropez er altid et svært sted at sejle kapsejlads, da forholdene er så tilfældige. Vi har både oplevet kraftig og meget let vind. Man skal være forberedt på hvad som helst."

Vi skal slå alle

I de seneste to sæsoner er danskerne endt på en femte- og sjetteplads. Nu mener Sehested, at holdet er klar til at træde op på podiepladserne på den franske riviera:

"Vi har haft blandede oplevelser i Saint-Tropez. Vi har set superhurtige ud, som om vi kan slå alle i feltet, og andre gange har vi kæmpet og haft uheld med brud. For os er det mest glædelige, at vi ser et højere præstationsniveau over hele linjen. Det er en lang SailGP-sæson, men vi er startet, som vi har håbet. Nu skal vi sørge for, at vi ikke mister momentum over den kommende halvanden måned."

Saint-Tropez-eventen er begyndelsen på en vanskelig Triple Header (tre events i træk) for flåden, da Italy Sail Grand Prix i Taranto, der i øvrig er sponseret af danske Rockwool, og Spain Sail Grand Prix i Cádiz ligger lige efter.

Griber det nu anderledes an

"Det er en meget anderledes periode for os, og noget, som jeg ikke synes, vi har formået godt nok tidligere. Vi brændte nok lidt ud på grund af uerfarenhed og andre aktiviteter – så vi griber denne periode lidt anderledes an” fastslår skipperen.

Han tilføjer:

"Det vil helt sikker ikke ændre måden, vi sejler på. Hver sejlads skal sejles, som var det den sidste. Skulle et hold få en alvorlig skade under ét event, er det usikkert, om de kan deltage i det efterfølgende event. Det er en af de store udfordringer i denne periode, som vi skal huske på og tilpasse os.”

»Vi skal gerne komme ud af denne periode i god form. Det kan blive knald eller fald for vores sæson. Hvis vi forbliver konsekvente og præsterer godt, tror jeg, vi vil være godt placeret på ranglisten, når vi forlader Europa i midtoktober.”

Se live på TV2

France Sail Grand Prix i Saint-Tropez finder sted den 9.-10. september. Sejladserne kan følges live på TV2 SPORT X og TV2 Play kl. 13.30 begge dage. Se også på www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader